Futbol

Spor dünyası da yasta

13 Mayıs 2014 Salı 20:29 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2014 Çarşamba 17:53

Kulüplerimiz, Soma'daki maden kazasıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımladı.

Fenerbahçe Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde bir kömür madeninde meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında bazı vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ederiz" denildi.

Galatasaray Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini, çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada da "Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ayrıca mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz."

Diğer spor kulüpleri, spor federasyonları, kuruluşlar ve sporcular da Soma'daki maden faciasıyla ilgili mesajlar yayınladı, sosyal medyadan iletilerle tüm Türkiye'nin acısını paylaştı.

Bursasporlu futbolcular, antrenmana baretle çıktı.

Futbol Federasyonu da yayınladığı mesajda, "Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, devam eden çalışmalar sonucu, ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde, oyuncular, teknik ekip ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nin çalışanları adına yayımladığı mesajda İtalyan teknik direktör, şu ifadeleri kullandı:

"Soma'da meydana gelen acı olayı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Galatasaray Futbol Takımı'nın tüm bireyleri olarak Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sabır, yaralı kurtulanlara acil şifalar diliyoruz."

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ve futbolcular, antrenmanda, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için "Bir avuç kömür için bir ömür verenlere... Başımız sağ olsun" yazılı pankart açtı. Carlos ve futbolcular, antrenman öncesinde sahaya getirilen el arabasındaki kömür parçalarından alarak basın mensuplarına poz verdi.

Beşiktaş Basketbol Takımı oyuncuları da antrenmandan önce Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerini andı.

Ünlü sporcular da paylaştıkları iletilerle faciayı andı. İşte bazıları:

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz