Futbol

"Sporda Şiddet" teklifi TBMM'de

24 Haziran 2019 Pazartesi 22:55 - Son Güncelleme 24 Haziran 2019 Pazartesi 23:52

AK Parti'den sporda şiddetin önlenmesine yönelik yeni bir adım geldi. Meclis'e sunulan teklife göre, tehdit içerikli tezahüratlar suç sayılacak. Müsabaka alanlarına girişlerde biyometrik kimlik doğrulaması yapılacak. İşte ayrıntılar...

AK Parti, sporda şiddet ve düzensizlikle etkin mücadele amacıyla meclise 20 maddelik bir kanun teklifi sundu.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şiddeti önlemeye yönelik önemli bir adım atıldı. Teklife göre statlara biyometrik tanıma sistemi ile girilecek. Böylece kimse bir başkasının kartı ile sahaya giremeyecek. Spor alanlarında yapılan tehdit içerikli tezahüratlar suç sayılacak. Adli para cezası 15 günden 50 güne çıkarılacak.

Sporda şiddet cezaları artacak...6 aydan 5 yıla kadar hapis

Düzenlemeye göre silahla, sopayla, bıçakla, meşaleyle spor alanlarına girenlerin cezası da artırılacak. Bunları temin edenler ve kullananlar için 6 aydan 5 yıla kadar hapis söz konusu olacak. 

Maske kullananları cezaları artırılacak

Maske ya da bez parçalarıyla yüzünü gizleyerek suç işleyenlerin cezaları yarı oranında artırılacak.

Antrenman alanları

Sporcu tünelleri, antrenman alanları hatta taraftar otobüsleri... Tüm bu yerler artık spor alanlarına dahil olacak. Böylelikle hem güvenlik önlemleri artırılacak. Hem de yeni yaptırımlar getirilecek.

Düzenlemeyle ilgili bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Spor alanı toplama alanından tut da müsabakanın yapıldığı alana kadar geliş gidiş güzergahlarını kapsayacak şekilde yeniden tanımlanmaktadır. Kanuna aykırı şekilde yapılacak davranışlara uygulanacak yaptırımlar artırılacaktır" diye konuştu.

Düzenlemenin hayata geçmesi ile birlikte Süper Lig ve 1.Lig dışındaki liglerde ve futbol dışındaki spor branşlarında da elektronik bilet ve kart uygulamasına geçilecek.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz