Futbol

Süper Kupa finali, İngiliz basınında

26 Ağustos 2014 Salı 17:57 - Son Güncelleme 26 Ağustos 2014 Salı 18:11

Skordan öte yaşanan gerginlikler öne çıktı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan TFF Süper Kupa finali, İngiliz medyasında geniş yer buldu.

Ada basını, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı penaltıların ardından 3-2 yenerek kupaya uzandığı karşılaşmada takımların ortaya koyduğu performanstan öte saha içinde yaşanan olaylara dikkati çekti.

Mirror gazetesi, Türk futbolunun son yıllarda derbi maçlarında yaşanan gerginliklerle adını çok fazla duyurmaya başladığını ve penaltılara giden Fenerbahçe-Galatasaray maçında 10 sarı kart gösterilmesini öne çıkardı.

Haberde, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in Galatasaraylı Felipe Melo'nun penaltı kaçırmasının ardından Brezilyalı futbolcunun üzerine sıçrayarak sevincini göstermesi sert bir dille eleştirilirken, karşılaşma boyunca tribünlerden üzerine birçok yabancı madde atılan milli kalecinin sinirlerine hakim olmakta zorlandığı ifade edildi.

Dailymail ise Fenerbahçe'nin kupa zaferinin önüne maç esnasında yaşanan olayların geçtiğini vurguladı. Taraftarların maç boyunca sahaya birçok kez pet şişe ve meşale fırlattığı, Volkan'ın Melo'nun üzerine çıkarak sevincini göstermesinin ardından hakemin araya girerek gerginliği önlemeye çalıştığı da belirtildi.

"Who ate all the pies" adlı futbol dergisi, Felipe Melo'nun "çok kötü bir penaltı vuruşunun ardından" Volkan Demirel'in "garip" müdahalesiyle büyük şaşkınlık yaşadığı değerlendirmesinde bulundu.

"101greatgoals" adlı internet sitesi de "Neden herkes Felipe Melo'dan bu kadar nefret ediyor?" başlığıyla verdiği haberde, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbinin "klasik" gerginliklere sahne olduğunu, top tekniği çok da yüksek olmayan Melo'nun penaltı kaçırmasına Volkan Demirel'in verdiği tepkinin aşırı olduğu eleştirisinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz