Futbol

Süper Lig'de erken yaprak dökümü

12 Kasım 2013 Salı 10:52 - Son Güncelleme 12 Kasım 2013 Salı 12:06

11 haftada 6 teknik adam gitti.

Türkiye Süper Ligi'nde 2013 – 2014 sezonu büyük çekişme ve alınan ilginç sonuçlarla devam ederken, takımların teknik direktör değişiklikleri sık sık gündeme geliyor.

Alınan başarısız neticeler üzerine kulüplerin sürekli dile getirdikleri 'istikrar' sözünü bir tarafa bırakıp, faturayı yine öncelikle teknik direktörlere kesmeyi sürdürdükleri ortaya çıktı.

Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de geride kalan 11. haftada 5 takım teknik direktör değişikliğine giderken, bu sezon da ise bu sayı 6'ya ulaştı.

Bu yıl takımların teknik direktör değişiklikleri daha Süper Lig'in başlaması için geri sayım sürerken Bursaspor ile birlikte başladı. Hikmet Karaman'ın ani istifasıyla birlikte boşalan teknik direktörlük koltuğuna Alman çalıştırıcı Christoph Daum sezonun ilk maçına sayılı günler kala takımın başına getirilmişti.

Süper Lig'de 5. haftanın ardından ise gözler Galatasaray Yönetim Kurulu'nun Fatih Terim'i görevinden almasıyla yerine gelecek teknik direktör seçimine çevrildi. Kısa bir süre içinde sarı - kırmızılı takımın başına ünlü İtalyan teknik adam Roberto Manchini getirildi.

İlerleyen haftalarda Elazığspor ile Gençlerbirliği'nde alınan başarısız sonuçlar sonrası Norveçli T. Johan Sollied ve Metin Diyadin görevinden ayrılırken, yerlerine Okan Buruk ve Mehmet Özdilek teknik direktör olarak getirildiler.

Geçtiğimiz haftasonu oynanan karşılaşmaların ardından önce Beşiktaş'a 3 - 0 yenilen Kayserispor'un Hırvat çalıştırıcısı Robert Prosinecki, ardından da Kasımpaşa'ya yine 3 - 0 yenilen Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun görevinden ayrılınca sezonun ilk yarısının bitmesine 6 hafta kala görevinden ayrılan teknik direktör sayısı 6'ya ulaşmış oldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz