Futbol

Süper Lig'de sürpriz istifa

08 Ocak 2015 Perşembe 16:12 - Son Güncelleme 08 Ocak 2015 Perşembe 18:00

Uğur Tütüneker görevinden istifa etti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'da teknik direktörlükten istifa eden Uğur Tütüneker, Kayseri temsilcisinde sadece 5 maçta görev yaptı.

Kayseri Erciyesspor'da Bülent Korkmaz'ın görevine son verilmesinin ardından 3 Aralık'ta teknik direktörlük koltuğu Tütüneker'e emanet edildi.

Korkmaz döneminde Erciyesspor'un aldığı başarısız sonuçların ardından "kurtarıcı" olarak teknik direktörlüğe getirilen Tütüneker, Kayseri temsilcisinde görev yaptığı kısa sürede hedeflenen başarılara ulaşamadı.

- 5 maçta 2 puan

Kayseri Erciyesspor, Uğur Tütüneker yönetimindeki 5 maçta sadece 2 puan toplayabildi.

Tütüneker, ligin 12. haftasında deplasmandaki Sivasspor maçıyla görevine başladı. Erciyesspor, Sivas'ta öne geçtiği karşılaşmada sahadan 1-1'lik skorla ayrıldı. Mavi-siyahlı ekip, ligin 13. haftasında da deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldı.

14. haftada sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Tütüneker'in takımı sonraki hafta da deplasmanda İstanbul Başakşehir'e 3-1 yenildi.

İlk yarının son maçında Kasımpaşa'yı konuk eden Erciyesspor 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 5-2 mağlup ayrıldı.

Farklı Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından açıklamada bulunan Tütüneker, takım olarak iyi yolda olmadıklarını belirterek, "şapkalarını önlerine koyarak" değerlendirme yapacaklarını söylemişti.

Kulüp başkanı Ziya Eren ile yaptığı görüşmenin ardından teknik direktörlükten istifa eden Tütüneker, Kayseri Erciyesspor'da 36 gün görev yapmış oldu.

Tütüneker, 11. hafta sonunda 12 puanla 13. sırada devraldığı takımı 16. hafta sonunda 14 puanla 15. sırada bıraktı.

- Uğur Tütüneker

Bayern Münih'in altyapısında yetiştikten sonra 1986'da, Galatasaray'ın teknik sorumlusu Jupp Derwall'in isteği üzerine sarı-kırmızılılara transfer olan ve 10 yıl bu takımın formasını giyen Tütüneker, jübilesinin ardından ticarete atıldı. Tütüneker, kısa süreli ticaret hayatının ardından futbola antrenör olarak geri döndü.

Yozgatspor ve Sarıyer'deki yardımcı antrenörlük deneyiminin ardından teknik direktörlük kariyerine 1999 yılında Siirtspor'da başlayan Tütüneker, son 15 yılda 10 takımı çalıştırdı.

Bu sezon sadece Kayseri Erciyesspor'da görev alan 51 yaşındaki teknik adamın mavi-siyahlı ekiple 1,5 yıllık sözleşmesi bulunuyordu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz