Futbol

Süper Lig'e "süper" yıldızlar

10 Ağustos 2017 Perşembe 11:48 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2017 Perşembe 12:07

Türk futbolunun en üst organizasyonu olan Süper Lig'de 2017-2018 sezonu Cuma günü oynanacak Medipol Başakşehir-Bursaspor müsabakasıyla başlayacak ve futbolseverler çok sayıda yıldız ismi takip etme şansı yakalayacak.

Süper Lig'de yayın ihalesini yıllık 500 milyon dolar bedele Digiturk kazanırken, artan gelirler, takımların kadrolarını yıldız isimlerle takviye etmesine katkı sağladı.

Yeni sezon öncesi Avrupa ve dünya futbolunun çok sayıda ünlü ismi, kariyerlerine Türkiye'de devam etme kararı aldı. Geçtiğimiz transfer sezonlarına oranla takımların daha seçici davrandığı dönemde, uluslararası alanda tanınmış birçok futbolcu Türkiye'nin yolunu tuttu.

Beşiktaş'tan nokta atışı

Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş, transferde nokta atışları yapmayı tercih etti.

Siyah-beyazlılar, Real Madrid'in Portekizli deneyimli stoperi Kepler Laveran Lima Ferreira "Pepe", Valencia'dan İspanyol santrfor Alvaro Negredo ve geçen sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak oynayan Hollandalı kanat oyuncusu Jeremain Lens'le güçlendirdiği kadrosuyla üst üste üçüncü kez ipi göğüslemeye çalışacak.

Kadrosunda Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca ve Adriano Correia gibi önemli oyuncular bulunduran Beşiktaş, yeni transferleriyle birlikte ligin yine en etkili takımı olmaya aday.

Fenerbahçe, 20. şampiyonluk için

Süper Lig'de 19 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe, 20. şampiyonluğa ulaşıp, 4. yıldızı takma hedefiyle transferin hareketli takımlarından oldu.

Kadrosunu Fransız Mathieu Valbuena, İspanyol Roberto Soldado, Şilili Mauricio Isla, Faslı Nabil Dirar, Kamerunlu Carlos Kameni ve Trabzonspor'dan Mehmet Ekici ile takviye eden Fenerbahçe, 3 sezondur süren şampiyonluk hasretini sonlandırmaya çalışacak.

Robin van Persie, Mehmet Topal ve Martin Skertel gibi önemli oyuncuları kadrosunda bulunduran sarı-lacivertliler, transfer çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.

Galatasaray'dan büyük atak

Ligde son 2 sezon beklentilerin altında kalan Galatasaray, kadrosunu güçlendirme adına iddialı transferlere imza attı.

Sarı-kırmızılı ekip, Fransız Bafetimbi Gomis, Faslı Younes Belhanda, Brezilyalı Maicon, Fernando, Mariano ve Senegalli Badou Ndiaye transferleriyle kadrosuna önemli takviyeler yaptı.

Kadrosunda Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi başarılı isimleri bulunduran Galatasaray, transfer dönemi tamamlanmadan önce yeni oyuncularla sözleşme imzalamak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzonspor'da 50. yıl hedefi

Kuruluşunun 50. yılını kutlamaya hazırlanan Trabzonspor, bu anlamlı sezonda başarı hedefiyle kadrosunu güçlendirdi.

Bordo-mavili ekip, milli futbolcu Burak Yılmaz'ın yanı sıra, Slovak Juraj Kucka ve Belçikalı Theo Bongonda ile güçlendirdiği kadrosuyla kuruluşunun 50. yılında, uzun yıllardır hasret kaldığı şampiyonluk hasretini dindirmeyi amaçlıyor.

Onur Kıvrak, Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı ve Dame N'Doye gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran Trabzonspor, yeni transferlerle birlikte başarılı bir sezon geçirmeyi planlıyor.

Medipol Başakşehir hedef büyüttü

Süper Lig'de geride kalan sezonu 2. sırada bitirerek tarihinin en başarılı performansını ortaya koyan Medipol Başakşehir, yaptığı dikkat çekici transferlerle hedef büyüttü.

UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde play-off etabına yükselen turuncu-lacivertli ekip, Gael Clichy, Gökhan İnler, Mevlüt Erdinç, Eljero Elia, Aurelien Chedjou, Kerim Frei, Mert Günok, Tunay Torun ve Manuel da Costa transferleriyle bu sezon yine zirve yarışında olmak istediğini ortaya koydu.

Medipol Başakşehir, Emmanuel Adebayor, Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Edin Visca ve Marcio Mossoro gibi önemli isimlere sahip olduğu kadrosunu, yeni transferlerle daha da üst seviyeye çıkarmayı başardı.

Süper Lig'in yıldızları

Süper Lig'in yeni sezonunda çok sayıda takımın kadrosunda yıldız isimler bulundurması dikkati çekti.

Dünya futbolunun önde gelen isimlerinden Samuel Eto'o ile 3. sezonunu geçirmeye hazırlanan Antalyaspor, Fransız oyuncu Jeremy Menez'i yeni sezon öncesi kadrosuna katarak, taraftarlarına bir başka futbol yıldızını izleme fırsatı verdi.

Yeni sezon öncesi ön plana çıkan yıldız transferlerinden birine de Kayserispor imza attı. Sarı-kırmızılı takım, Ganalı tecrübeli oyuncu Asamoah Gyan'la kadrosunu güçlendirdi.

Ünlü Fransız teknik adan Paul Le Guen ile anlaşan Bursaspor, Ganalı Emmanuel Badu ve Nijeryalı Mikel Agu transferleriyle dikkati çekti.

Ayrıca, Alanyaspor'da ikinci sezonunu geçirmeye hazırlanan Brezilyalı futbolcu Vagner Love da Süper Lig'in tanınmış isimlerinden biri durumunda.

Gözler onları arayacak

Geride kalan sezonu Süper Lig'de geçiren bazı yıldız isimler ise yeni sezonda Türk futbolseverlerin önüne çıkamayacak.

Galatasaray'da Japonya'nın Vissel Kobe ekibine transfer olan Lukas Podolski, sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Fransız ekibi Nice ile anlaşan Wesley Sneijder ve 15 milyon avro karşılığı Alman ekibi RB Leipzig'e satılan Portekizli genç yıldız Bruma, Süper Lig'e veda eden önemli isimler olarak dikkati çekti.

Fenerbahçe'nin 13 milyon avro karşılığı Sevilla'ya sattığı Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer'in yanı sıra, Beşiktaş'ın 8,5 milyon avro karşılığı Olympique Lyon'a gönderdiği Marcelo Guedes ile kiralık sözleşmesi sona ermesi nedeniyle Porto'ya dönen Vincent Aboubakar'ı Türk futbolseverler bu sezon izleyemeyecek.

Öte yandan, Medipol Başakşehir'in genç yıldızı Cengiz Ünder, henüz 20 yaşında oldukça yüksek bir bonservis bedeliyle İtalya'nın yolunu tuttu. Genç oyuncu, 15 milyon avro bonservis ücreti karşılığı Roma'ya satıldı ve Süper Lig'den ayrıldı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz