Detay

Süper Lig'in en genç golcüsü Emre Demir'in hikayesi

11 Kasım 2019 Pazartesi 11:58 - Son Güncelleme 11 Kasım 2019 Pazartesi 16:44

8 yaşında, babasına iş garantisi verilmesi karşılığında Kayserispor'a imza attı, 15 yaşında Süper Lig'de gol atan en genç isim oldu. İşte Süper Lig'in en genç golcüsü Emre Demir'in hikayesi...

Genç yıldız adayı Emre Demir, Gençlerbirliği karşısında kaydettiği golle birlikte Süper Lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu unvanını aldı ve adından söz ettirmeye henüz 15 yaşında başladı.

Kuvayi Milliye'den Kayserispor'a

2012 yılında henüz 8 yaşındayken Mersin 1'inci Amatör Küme takımlarından Kuvayi Milliye'nin minik takımında oynayan ve dayalı döşeli evde oturma ile babasına iş garantisi karşılığında Kayserispor'a transfer olan Emre Demir, bu transferden tam 7 sene sonra ilk Süper Lig golünü sarı-kırmızılı formayla attı.

"Beni 'Messi', 'Alex' diye çağırıyorlar" demişti

2012 senesinde DHA'ya konuşan Emre Demir, futbolu çok sevdiğini ve milli takımda oynamak istediğini söylemişti. İyi bir futbolcu olacağına inandığını 7 yıl önce 8 yaşındayken dile getiren 'Minik Messi', "Beni 'Messi', 'Alex' diye çağırıyorlar. Böyle çağırmaları hoşuma gidiyor. İyi bir futbolcu olacağım. Sokakta çok futbol oynadım. Babam beni teke tek oynattı. Çalım atmayı öğrendim. Şimdi Kayserispor'a gidiyorum. Futbolda iyi bir yere geleceğime inanıyorum" ifadelerini kullanmış ve iyi bir futbolcu olacağının sinyallerini henüz o dönemde vermişti.

Süper Lig'in en genç golcüsü

15 Ocak 2004 doğumlu Emre Demir, Süper Lig'in 11'inci haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor'un Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildiği maçın 68'inci dakikasında oyuna girdi. 15 yaşındaki Emre, oyuna girdikten 3 dakika sonra 71'de golünü attı.

Demir'e gol pasını ise 17 yaşındaki Nurettin Korkmaz verdi. Emre attığı gol ile Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcu unvanını ele geçirdi.

Hayrettin Demir: Emre, gelecek için güzel bir örnek

Emre Demir'in babası Hayrettin Demir, Gençlerbirliği maçının ardından buruk bir mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

Demir, "Kayserispor 1-0 gerideyken Emre Demir oyuna girdi. Gururlandık, skoru 1-1 yapan golü Emre'nin atması bize ayrı bir mutluluk verdi. Nurettin asist yaptı, Emre gol attı ve bu güzel bir şey. Emre gelecek için güzel bir örnek. Gençlere şans vermesinden dolayı Bülent Uygun hocamıza teşekkür ediyoruz, mutluyuz ama içimiz buruk. Kayseri'ye en azından 1 puanla dönmek istiyorduk. Emre buradan U17 Avrupa Şampiyonası'na gidecek. Orada da başarılı maçlar çıkarmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Baba Demir, Emre'nin uzun yıllardan bu yana Kayserispor'un altyapısında mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kayseri'de nice Emre Demir'ler çıkacaktır. Gençleri gördüğümde mutlu oluyorum. Emre, Bercelona ve Paris Saint-Germain'de bulundu. Oranın havasını soludu; ama bugün burada Kayserispor A takımında onu görmek bizim için onurdur. Kapalıkale grubu başta olmak üzere taraftar O'nu bağrına basıyor, onlara da teşekkür ediyorum. Kayseri'ye geleli 8 sene olmuş, güzel zamanlarımız oldu. Herkes taşın altına elini koydu ve Emre'yi buralara kadar getirdiler. Ben de bir baba olarak her zaman arkasında durdum. Her zaman yanındayım,"

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Crivelli rüzgarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz