Futbol

Taraftarıyken "file bekçisi" oldu

05 Eylül 2014 Cuma 13:11 - Son Güncelleme 05 Eylül 2014 Cuma 13:22

Ören, Eskişehirspor'un en uzun süre forma giyen futbolcularından oldu.

Gönlüğünü verdiği siyah-kırmızılı renklere çocukken tribünden destek veren ve Eskişehirspor'un efsane kalecilerinden Sinan Alacağaç'ın yeğeni olan Sinan Ören (27), şimdi Eskişehirspor'un en uzun süre forma giyen futbolcularından oldu.

Ören, yaptığı açıklamada, futbola 7 yaşındayken Eskişehir'in amatör lig takımlarından Sağlıkspor'da başladığını ve 12 yaşında Eskişehirspor'a transfer olduğunu kaydetti.

Siyah-kırmızılı forma altında 16 yaşındayken profesyonel sözleşme imzaladığını ifade eden Ören, şöyle konuştu:

"Eskişehirspor ile 11. sezonumu yaşıyorum. Burada anılarım çok fazla. Profesyonel olduğumda Eskişehirspor, 2. Lig B kategorisinde mücadele ediyordu. Daha sonrasında her dönem bir üst lige çıktık. Şimdi Süper Lig'deyiz. Bu anlara tanıklık etmekten çok mutluyum. Ben Eskişehir'i, hocalarım da beni sevdiğinden Eskişehirspor'un en uzun süre forma giyen futbolcularından oldum. Bu formaya uzun yıllar hizmet etmeyi düşünüyorum.

Dayısının koruduğu kalede

Ören, Eskişehirspor'un efsane kalecilerinden olan dayısı Sinan Alacağaç'ın adını taşıdığını vurguladı.

"Rahmetlinin adını alıp onun koruduğu kalede bulunmak çok farklı bir duygu" diyen Ören, şunları söyledi:

"Böyle bir insanın yeğeni olduğum ve onun adını yaşattığım için çok mutluyum. Daha daha başarılı olup rahmetli dayım Sinan Alaağaç'ın ismini herkese duyurmak istiyorum. Önümde ligin en iyi kalecilerinden olan Ruud Boffin var. Kendimi her zaman hazır tutmaya çalışıyorum. Gelen şansları iyi değerlendiriyorum. Kalecinin en önemli özelliği devamlılığı sağlamak ve antrenmanı maç gibi yaşamak. Bu konuda kaleci antrenörümüz Öztürk Tanrıbilir'a teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi hazırlıyor."

Ören, gözünü açtığından beri adeta Eskişehirspor ile büyüdüğünü söyledi.

Takımın mağlup olduğunda taraftarın ne hissettiğini çok iyi anladığını anlatan Ören, "Galip geldiğimizde de onların mutluluğunu yaşıyorum. Mağlup olduğumuzda dışarı çıkmak istemiyorum. Çünkü, taraftarın psikolojisini anlayabiliyorum. Diğer futbolcularından farklı düşünüyorum" dedi.

Ören, eski milli kaleci Rüştü Reçber'i çalışma azmi, kaleci yetenekleri ve atletik yapısıyla örnek aldığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz