Futbol

Terim ve Yıldırım için şok sözler

11 Nisan 2014 Cuma 09:09 - Son Güncelleme 11 Nisan 2014 Cuma 14:10

Terim gidişi için "Bir an pişman olmadım" diyen Aysal,Aziz Yıldırım'a yüklendi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, pazar günü önemli bir mali genel kurula hazırlanırken, hem bu konuda hem de uzun süredir gündemde olan diğer konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesine konuşan Aysal, Fatih Terim'in Galatasaray'dan gidişi ile ilgili olarak, "Gittiği için bir an pişman olmadım. ‘Beni ne zaman bırakacak’ diye düşünmektense, kendi ipimi kestim" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili de ağır konuşan Aysal, "Aziz Bey vasıtası ile bir grubun büyük Fenerbahçe camiasını ipotek altına aldığını düşünüyorum. Bu grup tarih sayfalarına karışmadığı sürece ne Türk sporunda ne de büyük kulüpler arasında dostluk ve samimi ilişki tesis edilemeyecek" diye konuştu.

Ünal Aysal, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in "Galatasaray, Melo'yu göndermeli" sözlerine ise şu cevabı verdi: "TFF Başkanı bugüne kadar benim kendisine verdiğim hangi tavsiyeyi değerlendirdi ki ben onun dediğini yapayım."

İşte Aysal’ın sorulara verdiği çarpıcı cevaplar...

"EN UFAK KEŞKE CÜMLESİ KULLANMADIM ÇÜNKÜ ONU KULÜPTE TUTMA İMKANIM YOKTU"

“Fatih Terim bana karşı daha açık olsaydı ve bende yanlış anlaşılmaların içine düşmeden camiam üzerinde daha rahat olabilseydim. Gittiği için bir an pişman olmadım. ‘Beni ne zaman bırakacak’ diye düşünmektense, kendi ipimi kestim.

"EGOMU ÖN PLANA ÇIKARMADIM”

- Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile yeniden çalışmak ister misiniz?

-Zor bir soru bu. Ali Dürüst benim arkadaşım. Ben Ali Dürüst ile çalışmak istediğimi Haziran ayında da söyledim. "Sen istersen aday ol ve ben sana destek vereyim” dedim. İyi bir ekip oluşturursa Dürüst bu işi yapabilir diye düşündüm. Ya da “Sen kal, benim seninle ilgili sorunum yok. Kal beraber devam edelim” dedim. Ancak Ali Dürüst bana “Ben bir ekiple geldim, ekiple giderim” dedi. O zaman koalisyon olduğumuz ortaya çıktı geçen seneki bu olayda. Bu tip kulüpler koalisyon ile falan yönetilmez. Nasıl hükümetler koalisyon ile yönetildiği vakit güçsüzleşirse, kulüpler içinde bu tip koalisyon görüntüleri, kulüpleri güçsüzleştirir. Bir tane lider olur, onunla beraber düşünen, çalışan ve gönül birliği eden ekip olur. İki lider düşüncesine girdiğiniz vakit olmaz.

Bunu bazıları ego olarak algıladı. Faruk Süren’in sözleri üzücü. Ben katiyetle hiçbir zaman egomu ön plana sürmedim. Çünkü ben her zaman kişiliğimi camianın önünde silmişimdir. Camiamın önünde kişiliğimin hiçbir önemi yoktur. Egomu katiyetle kullanmam. Terim’in gönderilmesinde de, geçen sene 22 Haziran seçimlerinde de egomu tamamen geride tuttum. Ama bir yerde baktım ki, biz bir yerde koalisyonlaştık. O zaman film koptu.Hocanın gönderilmesinde de koptu. Zaten Terim gönül olarak ve kafa olarak Galatasaray’dan gitmişti. Angajman olarak da gitmişti. Biz Galatasaray olarak Fatih hocanın kararına ve insafına kalmıştık. Acaba hangi gün ayrılacak” diye..

"AZiZ YILDIRIM VE EKiBi TARiHiN SAYFALARINA KARIŞMALI" 

F.Bahçe Kulübü G.Saray’ı “paralellik” ile suçladı, siz de resmi siteden cevap verdiniz. İki kulüp arasındaki bu gerginlik ne kadar sürecek? 

Bana kalırsa Aziz Bey’den sonra bu gerginlik biter. Aziz Bey vasıtası ile bir grubun büyük Fenerbahçe camiasını ipotek altına aldığını düşünüyorum. Bu grup tarih sayfalarına karışmadığı sürece ne Türk sporunda ne de büyük kulüpler arasında dostluk ve samimi ilişki tesis edilemeyecek.

"FENERBAHÇE KOLLANIYOR ÇÜNKÜ TÜM KURULLAR ONLARIN"

-TFF, Fenerbahçe’yi koluyor mu?

- Bu çok açık. Federasyon’un kuruluşuna bakın. Bütün kurulları Fenerbahçe tarafından kurulmuştur. 2 tane Trabzonsporlu, 4 tane Beşiktaşlı üye serpiştirilmiş ve diğer bütün üyelikler gerek Yönetim Kurulu gerekse diğer kurullar Fenerbahçe tarafından tayin edilmiştir. Bunları herkes dikkatlice inceleyip, baksın. Bu federasyon tayin ile göreve gelen federasyondur. Seçimle gelen bir federasyon değildir. Zaten tüm kurullar da bünu açıkça gösteriyor.

-Fenerbahçe tam aksini iddia ediyor.

- Aksini söyleyecekler tabiki. O zaman ben acemiydim ve yeni gelmiştim. Böyle bir çalışmayı yapacak ne zamanım ne de ortamım yoktu. Aziz Bey, 12 senedir başkandı. Bu işleri artık ezberlemişti. O günkü çalışmalarını ben gözümle gördüm ve takdir de ettim. Ama, esas federasyon başkanının tayini ve bütün sistem 3 Temmuz’a bağlıydı. Bana göre yeniden doğru seçim olacaksa, kulüplerin hepsinin eşit derecede temsil edileceği daha adil bir sistem olmalı. G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş eşit sayıda aday versin

“KENDİ İPİMİ KENDİM KESMELİYDİM, TERİM GİTTİĞİ İÇİN BİR AN BİLE PİŞMAN OLMADIM”

- Neden böyle bir düşünce içine girdiniz?

O zaman kendi ipimizi, kendi zamamlamamız ile kesmeyi düşündük. Yoksa ben ego yüzünden böyle bir karar almadım. Böyle bir karar almak zorunda olduğumuz hissettiğimiz için ve zamanlamayı bizim ayarlamamız gerektiği için bu kararı aldık. Kaderimi kimsenin eline bırakmadım bugüne kadar. Orada da zor bir karardı. Mevsim başlamıştı. 7 maç geçmişti. Şampiyonlar Ligi başlamıştı. 6-1’lik bir mağlubiyet vardı. Benim o gün Terim’i göndermemin, benim yönümden hiçbir mantığı yoktu. Ama başka bir yol da kalmamıştı. Bizim için bütün yollar tıkanmıştı.

-Aldığınız kararın doğru olduğunu düşünüyor musunuz?

Terim gittiği için bir an bile pişman olmadım. Emin olun, yüzde 100 kararımımızın doğru olduğunu düşünüyorum. En ufak ‘keşke’ cümlesini kullanmadım. Keşke hoca bana karşı daha açık olsaydı. Ve bende bu yanlış anlaşılmaların içine düşmeden kendi camiam karşısında daha rahat olabilseydim. Bugün kendimi anlatmakta zorlanıyorum. Fatih Terim’i tutma imkanım yoktu.

"FEDERASYON BAŞKANININ BiZE YOL GÖSTERMESi YANLIŞ"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören Melo’nun gönderilmesini istedi. Bu konuda sizin yorumunuz nedir?

Her şeyden önce bir Federasyon başkanının bize yol göstermesi son derece yanlış. İkincisi bugüne kadar Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı bugüne kadar benim kendisine verdiğim hangi tavsiyeyi değerlendirdi ki ben onun dediğini yapayım. Göreve geldiğimiz günden bu yana 3 yıldır bu federasyon Galatasaray için ne kadar tehlikeli ve zararına karar varsa, hepsini aldı. Kendisinden istediğimiz hiçbir kararda da bize dönüp yardımcı olmadı.

“SADECE MELO MU DİL ÇIKARDI?”

- Melo ile Nouma olayı birbirine benziyor mu?

Nouma ile Melo’nun hareketi arasında en ufak ilişki yok. Dil çıkarma olayına gelince. Avrupa’da her maçta 20 takımın oyuncusu dilini çıkarıyor. Bakıp görsünler.

-Peki, Melo’nun hiç kabahati yok mu?

Melo çok mu uslu oyuncu? Katiyetle değil. Maç içinde Melo, ayrı bir yapıya dönüşüyor. Futbolcuların çoğunda bu yapı var. O zaman yarın, öbür gün benim takımın tamamını boşaltmam lazım. Melo’nun hareketini onaylamıyorum. Ama bunun kulüpten bir atılma sebebi olduğuna da inanmıyorum.

“ONLARI LANETLİYORUM”

-Peki bu parallelik suçlamasıyla ilgili ne söyleyeceksiniz?

Ne ben ne de Galatasaray camiası bugüne kadar hiçbir politik ilişkiye katılmamıştır. Özellikle ben her ifadem de, spor kulüplerinin politika dışında kalması gerektiğini söyledim Spor dışında hiçbir bağlantımız olamaz. Paralellikle G.Saray’ı bazı kişilerin hedefi haline getirmeyi lanetliyorum.

"GALATASARAY’I ACEMi PiLOTA BIRAKMAM"

-Mali Kongre’de yapacağınız erken seçim oylamasında genel kurul kongre isterse aday olur musunuz?

Net olarak adaylara bakarım. Galatasaray başkansız kalmaz. Galatasaray artık bugün pervaneli bir uçak değil. Boeing 787. Bu uçağı yönetecek pilotları görebilirsem, onlara destek veririm, aday olmam. Ama eğer bir, iki tane Galatasaray’ı felakete götüreceğini gördüğüm iddialı isimler çıkarsa o zaman bende aday olurum. Katiyetle Galatasaray’ı acemi pilota bırakmam. Ve camia seçimini yapar. Benim için de bu iyi olur. Ben Galatasaray’a “seçim yapıyorum” diye gelmek istemem. Ben geçen sene seçim hakkımı kullandım. Bir kez daha “Seçim yapalım arkadaşlar” demem. Camia isterse buna uyarım. Bu endişe duyduğum bir genel kurul değil. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz