Futbol

Texeira umutlu

18 Şubat 2016 Perşembe 11:31 - Son Güncelleme 18 Şubat 2016 Perşembe 09:44

Sivasspor'un forveti Texeira, deneyimleri sayesinde ligde kalacaklarını söyledi.

Medicana Sivasspor'un Uruguaylı forveti David Texeira, iyi oyunculardan oluşan kaliteli bir ekip olduklarını ve deneyimleri sayesinde ligde kalacaklarına inandığını söyledi.

 

Kırmızı-beyazlı ekibin ara transfer döneminde Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden FC Dallas'tan transfer ettiği 25 yaşındaki David Texiara, yaptığı açıklamada, Süper Lig'de çok tempolu maçlar oynandığını belirtti.

Sivasspor'a gelmeden önce vatandaşı ve arkadaşı Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'dan lig hakkında bilgi aldığını anlatan Texeira, "Teklif geldiğinde de hiç düşünmeden kabul ettim ve geldim" dedi. 

 

Texeira, Sivasspor'da çok güzel bir arkadaşlık ortamı olduğunu, takım olarak iyi çalıştıklarını ve bir bütünlük sağladıklarını dile getirdi. Bunu Çaykur Rizespor maçında gösterdiklerini ifade eden Texeira, şunları kaydetti:

"Attığımız gollerde, yaşadığımız sevinçlerde, maç boyunca takımın birbirine desteğine bakarsanız, hep beraber takım olmuş, bütün olmuş, bir arkadaşlık grubu vardı sahada. Geldiğimde takım zor durumdaydı. Hala da zor bir dönemden geçiyoruz. Hepimiz bu zorlu durumu atlatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umarım önümüzdeki maçlarda alacağımız sonuçlarla bu zorlu durumdan çıkarız. Çaykur Rizespor karşılaşmasında alınan galibiyet, sahada taraftarımızla yaşadığımız coşku, hem bize hem de taraftarımıza öz güven getirdi."
 

"İyi oyunumuzla bu takım hayat bulacaktır"

 

Texeira, teknik direktör Mesut Bakkal'ın takımı çok iyi çalıştırdığını ve bunun sonucunu da almaya başladıklarını, bu şekilde devam ederek daha iyi sonuçlara imza atmak istediklerini belirtti. 

Kırmızı-beyazlı ekibin ligde puan cetvelinde kötü bir sırada yer aldığına işaret eden Texeira, şöyle devam etti: 



"Ligde içinde bulunduğumuz durum insanın üzerinde bir gerginlik oluşturuyor. Çünkü hiçbir oyuncu küme düşmek istemez, böyle durumları yaşamak istemez. İyi oyunculardan oluşan bir takımız, bu deneyimimiz küme düşme korkusunun altından kalkacaktır. Bu durum sadece benim atacağım gollere bağlı değil, sahada takım olarak oynuyoruz. O yüzden iyi oyunumuzla bu takım hayat bulacaktır. İlk geldiğim günden beri taraftarımız bana çok misafirperver davrandı. Takımımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bizi desteklemeye devam etsinler, biz de onların desteklerine ve sevgilerine elimizden gelen en iyi şekilde karşılık vermeye çalışacağız."

 

Ligde deplasmanda Torku Konyaspor ile yarın zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını anımsatan Texeira, "Torku Konyaspor maçında hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz ve sonuna kadar savaşacağız. İyi bir takımla oynayacağız ama biz de oraya galibiyet için gideceğiz. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi verip galibiyet almaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz