Futbol

TFF Başkanı Nihat Özdemir'den "erteleme" açıklaması

17 Mart 2020 Salı 18:24 - Son Güncelleme 17 Mart 2020 Salı 19:13

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerde maçlara Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz olarak devam edileceğini açıkladı.

Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ile birlikte Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada önlemlerin alındığını belirten Nihat Özdemir, "Hepimizin bildiği gibi bütün dünya ve Türkiye'de çok hareketli zamanlar geçiriyoruz. Her dakika durum değişebilir. Aklı başında çok iyi planlama yapan bir Sağlık Bakanı'mız ve Bilim Kurulu'muz var. Devamlı olarak irtibat halindeyiz. Aldığımız karar müşterek. Danışıklı olarak aldığımız kararlar Türkiye'mizi ilgilendiriyor. En önce gelen Türkiye. Her şeyin planlaması yapıldı" ifadelerini kullandı.

İşte Özdemir'in açıklamalarından satır başları:

"Seyircisiz olarak devam edecek"

Lig maçlarının oynanıp oynanmayacağı hakkında Özdemir: "Şu anda alınmış karar neyse o karar aynen devam etmektedir. Şu anda alınan karar gereğince maçlar seyircisiz olarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Bizim için her şeyden önce Türkiye var"

"Dünyada ve Türkiye'de hareketli günler geçiriyoruz. Başımızda, aklı başında olan ve çok iyi planlama yapan bir Sağlık Bakanımız var. Aldığımız her karar, danışıklı olarak alınıyor. Bunlar, Türkiyemizi ilgilendiren kararlardır. Bizim için her şeyden önce Türkiye var."

"UEFA'nın kararına destek verdiğimizi onlara bildirdik. Mart ayının sonuna doğru 2 hazırlık maçımız vardı, bizim gibi tüm Avrupa takımlarının maçı vardı. Bu maçların hepsi haziran ayında oynanma kararı alındı."

"Liglerin haziran sonuna kadar bitirilmesi için gayret gösterilmesi gerektiği kararı alındı ve her şey normal seyrederse bunların ardından Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finallerinin oynanması planlanıyor. UEFA, bunun için bir ekip kurmuş durumda."

TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Yardımcı: “Şehir sayısında azalma olabilir”

11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihine ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın formatında ise herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, “Bugünkü konferansta görüldü. UEFA Başkanı Ceferin formatta bir değişikliğe gidilmeyeceğini açıkladı. 12 şehir olarak planlanıyor. Şehir sayısı azalabilir ama format aynı kalacak. Gelişmelere göre gözden geçirilecek” dedi.
Toplantıda Türkiye’nin turnuvayı tek başına yapma talebinin olmadığını da sözlerine ekleyen Yardımcı, “Çalışma grubunun oluşmasıyla ilgili detayı henüz bilmiyoruz. Muhtemelen 2 kişi UEFA’dan, 2 kişi Avrupa Ligler Birliği’nden 2 kişi de 2 kişi de federasyonlardan oluşacak şekilde olacak. Federasyonları temsilen kulüpleri ve ligleri temsilen kişiler olacak. Grup küçük tutulacak. Türkiye’nin turnuvayı tek başına yapma gibi bir talebi olmadı” açıklamasını yaptı.

“Bilgim de var tecrübem de”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in derbinin ardından Servet Yardımcı’yı kast ederek “Sen neden UEFA’nın salı günü yaptığı toplantıya gitmiyorsun?” sözleri üzerine sorulan soruyu yanıtlayan Yardımcı, “Fatih Terim, açık konuşmamakla birlikte kastettiği başkan vekili benim. Aslında kimi kastettiğini herkes çok iyi biliyor. Kendisi müsaade etsin, UEFA ile olan görüşmelerde, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi olarak toplantıyı, konferans ile mi, yoksa buluşarak mı yaparız, bunu bilecek kadar hem tecrübem var, hem bilgim var. 2 hafta önce Amsterdam’da toplantı yaptık. UEFA ile, Avrupa Kulüpler Birliği konferans toplantı yaptık. Bir de biz yönetim kurulu olarak toplantı yaptık. Bu kadar hızlı hareket etmenin tek yolu konferans yöntemi olacaktır. Bunları bilecek kadar hem tecrübem hem de bilgim var. UEFA’da asker selamıyla ilgili nasıl çalıştığımı bilenler çok iyi biliyor” diyerek devam etti.

“Borçsuzluk kağıdı 30 Nisan’a ertelendi”

Kulüplerin Finansal Fair-Play kapsamında 31 Mart’ta vermesi gereken borçsuzluk kağıdıyla ilgili olarak da düzenleme yapıldığını söyleyen Servet Yardımcı, “31 Mart tarihi geçici olarak 30 Nisan olarak ötelendi. Gelişmelere göre revize edilebilir. Gelişmelere göre bakıp karar verilecek” dedi.

Son olarak vaka sayısının azalmaması halinde yapılacaklarla ilgili olarak konunun UEFA Başkanı Ceferin tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Yardımcı, “Çalışmalarla ilgili, Euro 2020’nin önümüzdeki yıla sarkması konusunda FIFA’yla konuştu. Bunun dışında COMNEBOL Başkanı’yla konuştu ve onlar da Copa America’yı erteledi. Herkesten tam destek var bu kararlarla ilgili. Takvimle ilgili bütün gelişmelerde tüm futbol paydaşları tam destekle hareket etmekte. Bu da futbol ailesinin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR, AA, İHA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz