Futbol

TFF yeni başkanını seçecek

24 Haziran 2015 Çarşamba 10:56 - Son Güncelleme 24 Haziran 2015 Çarşamba 11:07

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ankara'da yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu, 25 Haziran Perşembe günü (yarın) Ankara'da yapılacak. Seçimler öncesi, 297 delegenin 235'inin ıslak imzasını alan Yıldırım Demirören, başkanlık için en güçlü aday olarak öne çıkıyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlık seçimi heyecanı yaşanıyor. Ankara'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde 7 isim, adaylık dilekçesi verdi.

Mevcut Başkan Yıldırım Demirören, Federasyon eski başkanlarından Haluk Ulusoy, Galatasaray eski Başkanı Duygun Yarsuvat ile Ümit Sarıkaya, Adil Yazıcıoğlu, Bülent Gürkut ve Ayhan Sağaltıcı adaylığını açıkladı. Daha önce aday olacağını belirten Erdal Alkış ise yarıştan çekildi.

297 delegenin oy kullanması beklenen Genel Kurul öncesi adayların yarışa dahil olabilmesi için 59 delegeden ıslak imza toplama şartı bulunuyor. Bir delegenin iki ayrı kişiye ıslak imza veremediği seçimler öncesi, matematiksel olarak en çok 4 aday yarışa katılacak.

Yıldırım Demirören'in Fenerbahçe ve Bursaspor ile birlikte 235 ıslak imzaya ulaştığı hesaba katılır ise geriye kalan 62 imza ancak bir aday daha belirleyebilecek.

Seçimde Demirören'e rakip çıkıp çıkmayacağı, Genel Kurul toplantısında belli olacak.

Galatasaray eski Başkanı Duygun Yarsuvat henüz gerekli ıslak imza sayısına ulaşamadığını açıkladı.

Haluk Ulusoy'un ise adaylık için yoğun çaba içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Ankara'da yapılacak Futbol Federasyonu'nun Seçimli Olağan Genel Kurulu yarın saat 11'de başlayacak
 

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz