Futbol

"Timsah Arena" çimleniyor

23 Haziran 2015 Salı 14:13 - Son Güncelleme 23 Haziran 2015 Salı 14:21

''İnşallah yeni stat, Atatürk Stadı'ndan daha iyi bir zemine sahip olacak"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına devam edilen ve taraftarların "Timsah Arena" olarak adlandırdığı statta çim serme çalışmaları başladı.

Özlüce Tesisleri'nde yetiştirilen ve dün kesilen çimlerin, stat şantiyesine taşınarak zemine serme işlemlerine geçildi.

Yeşil-beyazlı kulübün çim uzmanı Muhittin İpek, yaptığı açıklamada, stadın zemininin çimlendirilmesi çalışmalarının 8 gün sonra tamamlanacağını söyledi.

Zeminin en geç bir ay içinde futbol oynamaya müsait hale geleceğini belirten İpek, "Daha dayanıklı olması için Bursa'nın hava şartlarına uygun çim ektik. Kışın sert ve ağır geçmesi bizim için daha iyi oldu. Çim iyice kendine geldi. Beklediğimizin üstünde bir kök yapısı oldu. İnşallah yeni stat, Atatürk Stadı'ndan daha iyi bir zemine sahip olacak" diye konuştu.

İpek, "Timsah Arena" için çim konusunda çok rahat çalıştıklarını vurguladı.

Bursaspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi maçları öncesi 2010 yılında Atatürk Stadı'nın zemininde acele davranmak zorunda kaldıklarını hatırlatan İpek, şunları kaydetti:

"Burası çok rahat yapıldı. Zemine çok kaliteli malzeme kullanıldı. Türkiye'de ilk kez bir kulüp, stadı ve tesisleri için kendi çimini üretti. Diğer takımlar 600-650 bin dolar vererek dışarıdan çim getiriyor. Bursaspor Kulübü, büyükşehir belediyesi ile iş birliği yaparak kendi tesislerinde çim yetiştirdi. Olumsuz bir durumda kullanabilmemiz için 2 bin metrekare de yedek çim parkı yaptık. Kulübümüze veya talep edecek kulüplere vermek için hasat edilen yere yeniden çim ektik."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz