Futbol

Timsah yabancılarıyla gülüyor

03 Kasım 2014 Pazartesi 14:17 - Son Güncelleme 03 Kasım 2014 Pazartesi 14:20

Yabancı oyuncular Bursaspor'u sırtlamaya devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'de özellikle son haftalarda iyi bir çıkış yakalayarak zirve yarışına ortak olan Bursaspor'da, geride kalan 8 haftada atılan 14 golün 11'i, yabancı oyunculardan geldi.

Sezona, teknik direktör Şenol Güneş gözetiminde kadrosunda ciddi revizyona girerek başlayan, Avrupa kupalarından erken elenerek moral bozukluğu yaşayan, ligde de ilk haftalarda arzuladığı sonuçlara ulaşamayan "Yeşil Timsah", ilerleyen haftalarda yükselişe geçti.

Galatasaray'a sahasında 2-0 yenilerek puansız başlayan yeşil-beyazlı takımın ilk golünün perdesini, 2. haftadaki Gençlerbirliği deplasmanında, Volkan Şen açtı. Fernandao ile aynı maçta bir gol daha bulan Bursaspor, Ankara deplasmanından 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Ligin 3. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Bursa ekibi, 1-0'lık yenilgiyle, hem rakip fileleri havalandıramadı hem de evinde yine taraftarlarını güldüremedi.

Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0'lık skorla 3 puan kazanan Bursaspor'un tek golü Fernandao'dan geldi. Yeşil-beyazlı takımın deplasmanda 2-1 yenildiği Mersin İdmanyurdu maçında, takımı adına tek golü atan isim Serdar Aziz oldu.

Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçlarında sadece 4 gol kaydedebilen Bursaspor, son 3 maçta ise gol yollarında daha etkili olmaya başladı.

Eskişehirspor ligin 6. haftasında Bursa'da oynanan ve 2-2 biten maçta yeşil-beyazlı takım adına iki golü de yeni tranfser Bakambu attı.

Balıkesirspor deplasmanında farklı galibiyete imza atan Bursaspor, Fransız futbolcu Bakambu'nun 3, Belluschi'nin de 2 golüyle sahadan 5-0 galip ayrıldı.

Bursaspor'un gol silahlarının 8. haftaki avı Sivasspor oldu. İlk yarısı golsüz biten maçta "Yeşil Timsah" ikinci yarıda Fernandao, Volkan ve Josue'nin golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Bursaspor'da geride kalan 8 haftada gol atan oyuncular şöyle: Bakambu (5), Fernandao (3), Belluschi (2), Jasue (1), Volkan Şen (2), Serdar Aziz (1).

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz