Futbol

Topuk Yaylası kulüplerin gözdesi

03 Ağustos 2014 Pazar 12:19 - Son Güncelleme 03 Ağustos 2014 Pazar 12:23

Topuk Yaylası Tesisleri, dünyanın dört köşesinden futbol takımılarını ağırlıyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın girişimiyle 3 yıl önce inşaatı tamamlanan Topuk Yaylası Tesisleri, futbol takımlarının gözdesi oldu.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki bin 300 rakımlı Topuk Yaylası, 5 yıl önce doğal dokuyu tahrip etmeden tesis yapılması amacıyla kulübe verildi. Ahşaptan inşa edilen tesiste iki futbol, bir tenis ve bir spor salonu bulunuyor.

Tesisin müdürü Bora Kaya, tesisin 4 yıldır faaliyette olduğunu belirterek, sadece spora hizmet etmediklerini, misafirlere de kapılarının açık olduğunu söyledi.

Hafta sonları, bayramlarda ve tatillerde ziyaretçileri ağırladıklarını kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tesis, şu anda zarar etmiyor. 3 sene oldu açılalı, yeni yeni istenilen düzeyde kar ediyor. İleriki dönemlerde başkanımızın 'iki futbolcu almadım, tesis yaptım' söylemi gerçek olacak. Burası kulübe yüzde 100 katkı sağlar hale gelecek. Kuruluş amacımız, Türk futboluna hizmet etmektir. Dördüncü senemize giriyoruz. Türk futboluna hizmet amaçlı kurulduk ancak şu anda dünya futboluna hizmet ediyoruz. Yabancı takımlar tesisimize gelip kamp yapıyor. Tesiste 5 yıldızlı otel, iki futbol sahası, kapalı spor salonu, tartan pistimiz var. Baktığınızda dünya sporlarının yüzde 95'ine kamp imkanı sağlayacak olanaklara sahibiz."

Kaya, kamp yapan takımların memnun ayrıldıklarına dikkati çekerek, Suudi Arabistan, Gürcistan ve Ukrayna'dan takımları ağırladıklarını anlattı.

Şanlıurfaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe A2 Takımı ve bayan basketbol takımlarının da kamp yaptığını aktaran Kaya, "Bir de Katar takımıyla görüşüyoruz. Sezonu doldurmuş vaziyetteyiz. Burada kamp yapan takımların hepsi kapora yatırıp önümüzdeki sezona yer ayırttı" ifadesini kullandı.

"9 yılda kendini amorti eder"
"Yurt dışında kamp yapmak her babayiğidin harcı değil" diyen Kaya, fiyatların çok pahalı olduğunu vurguladı.

Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türk takımlarımızdan büyük ve maddi durumu iyi takımlar buralara gidip kamp yapıyor. Hem yurt dışının git-gel hem de barınma maliyeti oldukça yüksek. Sadece büyük takımlar yurt dışında kamp yapabiliyor. Çok büyük mali külfet getiriyor. Fenerbahçe, tüm bu maliyetlerden kurtuldu. Tesis yapımında para harcandı fakat yurt dışına harcanacak kamp paralarını hesap ederlerse, sadece A takımımızın kamp ücretleriyle 9 yılda tesis kendini amorti eder. Tesisimiz 150 dönüm arazi üzerinde 70 bin metrekare kapalı alanda inşa edilmiş. Önünde göleti var ve çevresinde piknik yapılabiliyor. Gölde alabalığımız da var.

50 bin alabalık attık, büyüdüler şu anda. Olta balıkçılığı yapanlar tutuyor, evlerine götürüp pişirip yiyor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz