Futbol

TPFD Ödülleri'ne Muslera damgası

11 Ağustos 2015 Salı 12:04 - Son Güncelleme 11 Ağustos 2015 Salı 17:19

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'nin ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun "en iyileri"nin belirlendiği TPFD Ödülleri, sahiplerini buldu.

Haliç Kongre Merkezi'nde, Spor Toto'nun resmi, Turkcell'in ana sponsorluğunda düzenlenen ödül törenine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı yöneticiler, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile Süper Lig'de forma giyen birçok futbolcunun yanı sıra spor dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Toplam 9 kategoride ödül verilen törende, profesyonel futbolcuların kullandığı oylar sonucunda, Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera "yılın futbolcusu" ve "yılın kalecisi" ödüllerine layık görülürken, "yılın en iyi 11'i"nde de yer aldı.

Galatasaray'la geride kalan sezonda hem lig hem de Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan, son olarak da TFF Süper Kupa'yı kazanan Hamza Hamzaoğlu, "yılın teknik direktörü" oldu.

TPFD Yönetim Kurulu tarafından belirlenen "TPFD Özel Ödülü" ise İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'ya transfer olan milli futbolcu Arda Turan'a verildi. Arda'nın ödülünü babası Adnan Turan aldı.

Törende ödül alan isimler şöyle:

Yılın futbolcusu: Fernando Muslera (Galatasaray)

Yılın kalecisi: Fernando Muslera (Galatasaray)

Yılın genç futbolcusu: Ozan Tufan (Bursaspor)

Yılın golü: Güray Vural (Akhisar Belediyespor) (21. haftadaki Fenerbahçe maçı)

Yılın asisti: Moestafa El Kabir (Gençlerbirliği) (25. haftadaki Medipol Başakşehir maçı)

Yılın teknik direktörü: Hamza Hamzaoğlu

Yılın fair-play hareketi: Şota Arveladze (Torku Konyaspor maçı)

TPFD Özel Ödülü: Arda Turan (Barcelona)

En iyi 11

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun "en iyi 11"i ise şu şekilde oluştu:

Fernando Muslera, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Semih Kaya, Caner Erkin, Gökhan Töre, Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Fernandao.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz