Futbol

Trabzon ve Fenerbahçe için kritik gün

15 Kasım 2013 Cuma 10:36 - Son Güncelleme 15 Kasım 2013 Cuma 11:56

Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunun iptali için yaptığı itiraz TFF'de görüşülecek

TFF, Adana'da yapacağı yönetim kurulu toplantısında Trabzonspor'un yaptığı UEFA kararları doğrultusunda 2010- 2011 sezonundaki şampiyonluk tescilinin iptal edilerek kupanın, kendilerine verilmesine dair başvuruyu görüşerek bir karar verecek. Daha önce yaptığı başvuruyu 15'e karşı 13 oyla reddeden TFF'nin, bu kez nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu...

SUÇLULAR BELLİ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, tavrın nasıl olması gerektiğini UEFA'nın söylediğini belirtti. "Kimin şike yaptığı belli. Suç da belli suçlular da. Yani her şey ortada. Mağdur da belli" diyen Hacıosmanoğlu, "Verdikleri kararların yanlış olduğunu söyledik. Bu yanlışlığı UEFA da CAS da tescilledi. Şimdi bunlara hiç kimse gözünü kapatamaz. Şike yapana cezası verilmeli, mağdura da hakları teslim edilmeli" dedi.

TRABZONSPOR NE İSTEMİŞTİ?
Trabzonspor tescil iptali başvurusunda TFF'ye 5984 sayılı kuruluş ve görevlerine ait kanunla, FIFA ve UEFA kararlarına uyulması konusunda göstermesi gerektiği zorunluluğu vurguladı. İdare hukukunun gereği olarak daha önce verilen kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi. Trabzonspor federasyondan; bahse konu maçlar nedeniyle 2010-2011 sezonun tescilinin iptalini, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir, Karabükspor,Ankaragücü ve Sivasspor maçlarında almış olduğu 3'er puanın silinmesini, anılan sezonda Trabzonspor'un şampiyon olarak tescil edilmesini talep etti.

Kaynak: Sabah

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz