Futbol

Trabzon'a 40 bin kişilik stat

24 Kasım 2013 Pazar 12:21 - Son Güncelleme 24 Kasım 2013 Pazar 13:08

Yeni stadın temeli, Başbakan Erdoğan tarafından atıldı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ OLACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Akyazı Stadyumu ve Spor Tesisleri temelini attı. Burada konuşan Erdoğan, "İnşallah 2 yıl sonra da açılışını yapacağız" dedi. Trabzon'da geniş bir alan olmadığından denizi doldurarak, tesislerin burada yapılacağını belirten Erdoğan, stadın isminin ise oylama ile Trabzonlular tarafından belirlenmesini istedi.

Proje maliyetinin 230 milyon lira olduğunu açıklayan Erdoğan, Trabzonspor'un mevcut stadının 18 bin kişilik olduğunu, yeni stadın ise 40 bin kişilik olacağını açıkladı. Meydandaki gençlerden birinin Stadın 40 bin 61 kapasiteli olmasını, bir başka genç ise 41 bin 61 olmasını istemesi üzerine Erdoğan, "Bu stadı doldurmadıktan sonra bir anlamı var mı?" dedi ve stadın doldurulmasını istedi.

Stadın Trabzon'a vermiş oldukları bir söz olduğunu ve bu sözü yerine getirdiklerini ifade eden Erdoğan, "UEFA şehirleri arasında Trabzon müstesna bir yere sahip olacak" dedi ve proje ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Projenin tamamlanmasının ardından Türkiye'de hiç bir kulübün bu niteliklerde bir tesisinin olmayacağını belirten Erdoğan, "Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından tesisin temelini attı.

Etiketler : Trabzon
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz