Futbol

Trabzonspor-Eskişehirspor maçından notlar

07 Aralık 2015 Pazartesi 20:59 - Son Güncelleme 07 Aralık 2015 Pazartesi 19:35

Muharrem Usta, Eskişehirspor maçında protokol tribününde yerini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Eskişehirspor'u konuk eden Trabzonspor'da, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, hak mahrumiyeti cezasına karşın karşılaşmayı protokol tribünden izledi.

Gaziantepspor maçı sonrasında hakem Çağatay Şahan'a yönelik yaşanan olaylara ilişkin 280 gün hak mahrumiyeti cezası alan Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı izlemek üzere Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi.

Hafta sonu genel kurulda yaptığı konuşmada, "Seçilsem de seçilmesem de pazartesi akşamı tribündeki yerimi alacağım" diye açıklama yapan Hacıosmanoğlu, stada girerek protokol tribünden maçı takip etti. Yine PFDK tarafından hak mahrumiyeti cezası alan eski başkan yardımcısı Ali Uzunay da aynı tribünde yer aldı.

- Usta, ilk kez

Trabzonspor'da dün akşam başkanlık görevine seçilen ancak henüz mazbatasını almayan Muharrem Usta, Eskişehirspor maçında protokol tribününde yerini aldı.

Muharrem Usta, selefi İbrahim Hacıosmanoğlu ile de tribünde kısa bir süre sohbet etti.

Öte yandan, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de protokol tribünden karşılaşmayı izledi.

- Seyircisiz maç

Trabzonspor, Gaziantepspor maçı sonrası verilen 2 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle Eskişehirspor karşısına da taraftar desteğinden yoksun çıktı.

Daha önce Gençlerbirliği maçını seyircisiz oynayan bordo-mavililer, Eskişehirspor maçıyla cezasını tamamladı. Misafir taraftar tribününde ise 76 Eskişehirspor taraftarı yer aldı.

- Kadroda 4 değişikliği

Trabzonspor, ligde geçen hafta Fenerbahçe'ye karşı oynadığı müsabakanın 11'inde 4 değişikle Eskişehirspor karşısına çıktı.

Bordo-mavili takımda 2-0 kaybedilen Fenerbahçe maçının 11'inde yer alan isimlerden, kırmızı kart cezalısı Alper Uludağ'ın yerine Douglas, N'Doye'nin yerine Cardozo, Erkan Zengin'in yerine Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı'nın yerine ise Aytaç Kara başlangıç kadrosunda yer aldı.

Karadeniz ekibinde, kart cezalıları Alper Uludağ, Salih Dursun, sakatlıkları bulunan Marin ve Sefa Yılmaz ile kadro dışı bırakılan Deniz Yılmaz, kadroda yer almayan isimler oldu.

- Genç oyuncular kadroda

Trabzonspor'da eksik oyuncuların çokluğunda 19 yaş altı takımından Muhammet Beşir ile 17 yaş altı takımından Abdülkadir Ömür ilk kez 18 kişilik kadroda kendilerine yer buldu.

UEFA'nın internet sitesinde "Türk Messi, yeni Hagi" ifadeleriyle tanıtılarak, geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Abdülkadir Ömür ve Şota Arveladze döneminde kısa bir süre A takım ile idmanlara çıkan Muhammet Beşir, teknik direktör Sadi Tekelioğlu tarafından 18 kişilik kadroda şans bularak maça yedekler arasında başladılar.

- Mehmet Ekici yetiştirildi

Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta sağ ayak bileği burkulan Mehmet Ekici, uygulanan tedavi programının ardından Eskişehirspor maçına yetiştirildi.

Başarılı futbolcu, sağlık ekibinin yoğun mesaisinin ardından, Eskişehirspor karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Belindeki ağrı nedeniyle Almanya'ya tedaviye giden Marko Marin ise beklenen iyileşmeyi gösteremeyince, riske edilmeyerek maç kadrosuna dahil edilmedi.

Bu arada, hafta içerisinde ağır gribal enfeksiyon geçiren Cavanda ve Musa Nizam da iyileşerek kadroda kendilerine yer buldular.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz