Futbol

Trabzonspor FIFA'ya gidecek

23 Kasım 2013 Cumartesi 10:47 - Son Güncelleme 23 Kasım 2013 Cumartesi 10:51

Hacıosmanoğlu: "Türkiye'deki süreci tamamladıktan sonra FIFA'ya gideceğiz"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2010-2011 sezonunun iptali için yaptıkları girişimlerde Türkiye'deki süreci tamamladıktan sonra FIFA'ya gideceklerini söyledi.

Hacıosmanoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'un kendi evinde oynayacağı Eskişehirspor maçını izlemek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'da gerçekleştireceği programlara katılmak üzere Trabzon'a geldi. Hacıosmanoğlu, 2010-2011 sezonunun iptali için Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptıkları başvurunun reddedilmesinin ardından, Tahkim Kurulu’na başvurduklarını buradan da olumsuz bir sonuç almaları halinde FIFA'ya gideceklerini söyledi.

"ADALET İSTİYORUZ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, adalet istediklerini ifade ederek, "Yanlışları düzeltsinler. Sonuçta bu sürecin nereye gittiğini onlara izah ettik. UEFA cezalar verdi. Bunun ardından FIFA’nın vereceği ağır cezalar var. Kendi içimizde bu sorunları çözelim diyoruz ki, Türk futbolu daha fazla yara almasın. Onlar da bunun tercihini yapacaklar” dedi.

"TÜRK FUTBOLUNU YAKACAKLAR"

Türkiye'deki süreci tamamladıktan sonra FIFA'ya gideceklerini belirten Hacıosmanoğlu, "Türkiye’deki süreç tamamlandıktan sonra FIFA'ya gideceğiz. Buradaki müracaatları dosya yapacağız. Nasıl UEFA’dan ceza geldiyse, Türk futbolunu düzeltmeyenler Türk futbolunu yakacaklar. Bunda da bizim günahımız olmayacak" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR İLE ESKİŞEHİRSPOR 39 RANDEVUDA

Trabzonspor ile Eskişehirspor, oynayacakları karşılaşma ile ligde 39. kez karşı karşıya gelecekler.
Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 38 maçta, bordo-mavili takımın 17 galibiyeti bulunurken, Eskişehirspor'un ise 6 galibiyete sahip. İki takım arasında oynanan 15 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor rakip filelere 47 gol göndermeyi başarırken, kalesinde ise 20 gol gördü.

Öte yandan Karadeniz ekibi ile Eskişehirspor arasında oynanan maçlarda en farklı skor 1995-1996 sezonunda Trabzon'da oynanan maçta ev sahibi takımın aldığı 7-1'lik galibiyet.

Kaynak: İHA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz