Futbol

Trabzonspor kalesini gole kapattı

08 Ekim 2013 Salı 14:49 - Son Güncelleme 08 Ekim 2013 Salı 14:51

Bordo-mavililer, son haftalardaki çıkışı ile dikkat çekiyor.

Bu sezon Avrupa'da fırtına gibi esen, ancak Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor, son haftalarda toparlandı ve ligde de iddialı olduğunu gösterdi.

Son 4 lig maçında mağlup olmayan bordo-mavililer, bu maçlarda kalesinde gol de görmedi. Takımın bu başarısında, kaleci Onur'un artan performansı en önemli etken...

Süper Lig'in ilk 7 haftasının sonunda 13 puanla averajla 5. sırada yer alan Trabzonspor, son haftalardaki çıkışı ile dikkat çekiyor. Sezona deplasmandaki 2-0'lık Beşiktaş yenilgisi ile başlayan Karadeniz temsilcisi, 2. haftada sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti. Ardından Akhisar Belediyespor deplasmanında sahadan 3-0'lık şok bir yengiliyle ayrılan bordo-mavililer, 3 maçta kalesinde 6 gol gördü. Rakip filelere ise sadece 2 gol atabildi.

Şok Akhisar Belediyespor yenilgisinin ardından ise yavaş yavaş kendini bulmaya başlayan Trabzonspor, Fenerbahçe maçı hariç oynadığı futbolla da taraftarlarını çok tatmin etmese de üst üste oynadığı son 4 maçta mağlup olmadı.

Karadeniz fırtınası, Süper Lig'in 4. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 1-0, ardından deplasmanda Kayserispor'u yine aynı skorla ve 6. haftada da sahasında Torku Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. 7. haftada ise deplasmanda Fenerbahçe'nin konuğu olan Trabzonspor, sahadan 0-0'lık skorla ayrıldı. Bordo-mavililer, bu sonuçla 4 maçlık gol yememe ve yenilmeme geleneğini de sürdürdü.

Bu sezon kalesinde gördüğü 6 golü ilk 3 maçında yiyen Trabzonspor, son 4 maçta ise kalesini gole kapattı.

Karadeniz kaplanlarının bu başarısında yeni transferlerin takıma uyumunun yanı sıra, form grafiği her geçen gün yükselen kaleci Onur Recep Kıvrak'ın payı da çok. Milli kaleci özellikle Fenerbahçe maçında yaptığı kurtarışlarla zorlu deplasmandan alınan bir puanın mimarlarından biri olarak gösterildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz