Futbol

Trabzonspor'a 47 milyonluk bağış

09 Ekim 2014 Perşembe 14:25 - Son Güncelleme 09 Ekim 2014 Perşembe 14:55

Trabzonspor Sportif AŞ'ye 47 milyon liralık kira bağışı yapıldı.

Trabzonspor Sportif AŞ'ye, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ tarafından 46,9 milyon Türk Lirası tutarında bağışta bulunulduğu bildirildi.

Trabzonspor Sportif AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, hakim hissedarları konumunda olan Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin kiralama haklarını elinde bulundurduğu ve şirketin bugüne kadar ücretsiz olarak kullandığı, toplam 69 bin 420 metrekare büyüklüğündeki, üzerinde sportif tesisler, beş adet çim saha, idari binalar ve konaklama tesisleri ve çevre üzenlemeleri yapılmış bir çok sosyal aktivite alanlarının bulunduğu, deniz kenarındaki gayrimenkulleri, Ekim - 2014 döneminden itibaren, 46,9 milyon TL bedelle Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den yeniden kiralandığını bildirdi.

Bu kiralamalara ilişkin gerekli olan sözleşmelerin Şirket ve hakim ortak tarafından karşılıklı olarak imzalandığı, yönetim kurulu kararlarının da alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin mevcut mali yapısını göz önünde bulunduran hakim hissedarımız Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ, şirketimizin mali yapısının güçlendirilmesi, uymak zorunda olduğumuz ilgili yasal ve sportif kriterlere uyumumuzun kolaylaştırılması ve geçmiş yıllarda oluşmuş olan zararlarımızın belli ölçüde azaltılarak öz kaynak durumumuzun güçlü kılınabilmesini teminen, yapmış olduğumuz bu kiralama dolayısıyla peşin olarak ödemek zorunda olduğumuz yukarıda da belirttiğimiz, katma değer vergisi hariç toplam 46 milyon 924 bin 504 TL tutarındaki alacağından, herhangi bir takyidat olmaksızın vazgeçerek defaten şirketimize bağışlanmıştır.

Hakim ortağımız tarafından yapılan bu bağış işlemi , şirketimiz yönetim kurulu tarafından da kabul edilmiş ve karşılıklı bağış protokolü imzalanmıştır. Hakim ortağımızın yapmış olduğu bu bağış tutarı şirketimizin yasal kayıtlarına, öz kaynak hesaplarımızın altında oluşturulacak bir hesapta kaydedilerek aktifleştirilmesi şeklinde girecek olup, öz kaynaklarımızda 46 milyon 924 bin 504TL tutarında bir artış sağlayacaktır." 

"Bozuk finansal yapının düzenlenmesine çok ciddi bir katkısı oldu" 

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, bağışa ilişkin olarak "Yaptığımız işlem bozuk finansal yapının düzenlenmesine yönelikti ve çok ciddi bir katkısı oldu" dedi.

Zengin, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin kiralama haklarını elinde bulundurduğu ve şirketin bugüne kadar ücretsiz olarak kullandığı, toplam 69 bin 420 metrekare büyüklüğündeki, üzerinde sportif tesisler, beş adet çim saha, idari binalar ve konaklama tesisleri ve çevre düzenlemeleri yapılmış bir çok sosyal aktivite alanlarının bulunduğu deniz kenarındaki gayrimenkulleri, Ekim - 2014 döneminden itibaren, 46,9 milyon TL bedelle Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den yeniden kiralandığını anımsattı.

Düzenleme ile öz kaynaklarda önemli bir iyileştirme yapıldığını vurgulayan Zengin, "Yaptığımız işlem bozuk finansal yapının düzenlenmesine yönelikti ve çok ciddi bir katkısı oldu" diye konuştu.

Zengin, ellerindeki imkanlara bakarak "bunu nasıl değerlendirebiliriz" diye bir yol haritası çıkardıklarını dile getirerek, "Daha sonra bu işlemi gerçekleştirdik ve olayın özü budur. Bundan sonrası içinde kaynakların geliştirilmesi için bir takım çalışmalarımız olacak. Bunları da zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz