Futbol

Trabzonspor'a Chelsea'den transfer

17 Eylül 2020 Perşembe 10:15 - Son Güncelleme 17 Eylül 2020 Perşembe 10:24  |  Kaynak : DHA, TRT SPOR

Trabzonspor Chelsea’den Levis Baker ile prensip anlaşmasına vardı. Orta sahada görev yapan oyuncunun Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Bordo mavililer bonservisi Chelsea'de bulunan Lewis Baker'ı kadrosuna katıyor. İngiliz kulübüyle kiralık olarak anlaşma sağlanırken, sözleşmede satın alma opsiyonu da yer alıyor.  25 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacak.  Geçtiğimiz sezonu Fortuna Düsseldorf'ta geçiren Baker, 8 maça çıkmıştı.

Baker, Chelsea'nin sürekli kiralık gönderdiği bir futbolcu olarak göze çarpıyor. Geçen sezonu Bundesliga'da geçiren 25 yaşındaki Baker, bir önceki sezon Leeds United, ondan önceki sezon ise Middlesbrough formalarını terletti. Baker'in en iyi performans gösterdiği takım ise Hollanda ekibi Vitesse ile oldu. İngiliz futbolcu 2 sezon terlettiği Vitesse formasıyla 73 maça çıktı ve 20 gol, 11 asistlik performans gösterdi.

İngiltere alt yaş milli takımlarında farklı kategorilerde formasını 45 kez giyen Baker, 19 kez de fileleri havalandırdı. Trabzonspor'un teknik direktörü Eddie Newton'ın Chelsea'de görev aldığı dönemde kiralık oyunculardan sorumlu antrenörü olması ve Baker 'i iyi tanıması da transferde önemli bir rol oynadı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz