Futbol

Trabzonspor'dan dijital atılım

27 Ağustos 2020 Perşembe 21:34 - Son Güncelleme 27 Ağustos 2020 Perşembe 21:37  |  Kaynak : TRT SPOR

Trabzonspor, futbol kulüplerinin dijital dönüşümü gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için kurulan Socios.com ile 5 yıllık anlaşma imzaladı.

Taraftarların, kulüplerine özgü oylamalarda seçim yapmak, kulüp kararlarında etkili olmak, maçlara VIP olarak katılmak gibi dijital ve gerçek hayat ödülleri kazanma şansı için kullandıkları dijital varlıklar (tokenler) bu anlaşma ile Trabzonspor için de hayata geçiyor. 

Trabzonspor Taraftar Tokenları, 2020’nin 3. çeyreğinde dünyanın ilk tokenize spor borsası olan Chiliz.net'te piyasaya sürülecek. Bu anlaşmayla, Trabzonspor ve tüm futbolseverlere sunulmak üzere 10 milyon taraftar token ihracı yapılacak ve Socios.com ve Chiliz Borsasında piyasaya sürülecek.

Trabzonspor, Chiliz (Binance: $CHZ, Paribu: $CHZ) ile ortaklaşa, $TRA Taraftar Tokenlerini taraftar oylama ve ödül uygulaması Socios.com ve Chiliz Borsasında piyasaya süreceğini duyurdu.

Trabzonspor Token sahipleri, her sezon Socios.com'daki birçok oylamaya katılabilecek kulüp kararlarını etkileyebilecek, bu sayede yenilikçi dijital deneyimler yaşayabilecekler. Futbolcularla tanışmak ve taraftarlar stadyumlara döndüğünde VIP olarak maçları izlemek gibi gerçek yaşam aktiviteleri dahil olmak üzere kulübe bağlı ödüller kazanabilecekler.

Taraftarların Trabzonspor ile uygulama üzerinden nasıl etkileşim kurduklarına göre ödül puanları alacakları bir Lider Tablosu özelliği yakın zamanda kullanıma sunulacak ve taraftarların bölgelerinde / ülkelerinde 1 numaralı taraftar olmak için rekabet etmelerine olanak sağlayacak. Önümüzdeki aylarda Socios.com'da bir Sohbet özelliği ve Oyun özelliği de kullanıma sunulacak.

Socios.com Taraftar Token ortakları arasında FC Barcelona, Atlético de Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus, AS Roma, Galatasaray, CA Independiente, Apollon Limassol ve espor takımları Team Heretics ve OG bulunmaktadır. Spor ve eğlence sektöründen pek çok önde gelen marka ile yakın gelecekte Socios.com kadrosuna katılmaya hazırlanan düzinelerce kulüp daha Taraftar Tokenları yıl sonundan önce piyasaya sürülecek.

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, Socios.com işbirliği hakkında şunları söyledi: "Trabzonspor olarak bu işbirliğinden oldukça mutluyuz ve bizi heyecanlandıran bir proje olduğunu ifade etmek isterim. Yapmış olduğumuz ortaklıkla birlikte dünyanın her tarafına yayılmış olan taraftarlarımızla çok daha etkili bir iletişime geçmiş olacağız. Taraftarlarımız kulübümüzün bazı konulardaki kararlarını etkileme ve değiştirme şansına sahip olacak. Bu durum gerçekten çok heyecan verici. Yapmış olduğumuz bu işbirliği ile dijital dünyadaki gelişmeleri, pazarlama fırsatlarını ve diğer yenilikleri anında hayata geçirme şansına da sahip olacağız. Taraftarlarımızın, önümüzdeki ay içerisinde başlayacağımız taraftar token ihracına gösterecekleri ilgi ile "Bize Her Yer Trabzon" sloganını daha da anlamlı hale getireceklerinden eminim. Socios.com'un bu konularda dünyanın en iyisi olduğunu düşünüyorum. Şirketin kurucusu ve CEO'su Alex Dreyfus'u da göstermiş olduğu bu inovatif başarı için tebrik etmek isterim. Bu işbirliği ile birlikte dijital dünyada daha birçok projeyi birlikte hayata geçirebileceğimize inanıyorum. Alex'e anlaşma sürecinde kulübümüze karşı göstermiş olduğu yapıcı tutum için de teşekkür ederim.

Chiliz ve Socios.com'un CEO'su ve kurucusu Alexandre Dreyfus, “Türkiye'de futbol tutkusu inanılmaz, ancak onu bizim için çok cazip bir pazar haline getiren yeni teknolojiyi benimseme isteği de var. Trabzonspor'un, en yeni teknolojiler sayesinde taraftarlarına sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada daha yakın bir bağ kurabileceğine olan inancımızı paylaşıyor ve onları aramızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Trabzonspor'un küresel taraftar kitlesi, artık Taraftar Tokenları ile kulübe daha yakın olmayı ve bazı harika ödüller ve deneyimler kazanma şansını dört gözle bekleyebilir. Önümüzdeki haftalarda daha fazla Türk kulübü duyurmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz