Futbol

Trabzonsporlulardan Vatikan'da eylem

12 Aralık 2013 Perşembe 19:09 - Son Güncelleme 12 Aralık 2013 Perşembe 23:32

60 kişilik grup, Vatikan'da "Temiz Futbol Eylemi" eylem yaptı.

Yaklaşık 60 kişilik Trabzonsporlu taraftar grubu, Vatikan'ın Aziz Petrus meydanı önünde "Temiz Futbol Eylemi" gerçekleştirdi.

Trabzonsporluların oluşturduğu "Türkiye Temiz Futbol Platformu" üyeleri, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda, İtalya'nın Lazio takımıyla yapacağı mücadele öncesinde Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus meydanı önünde buluştu. Türk futbolunda doğruluk ve adalet çağrısında bulunan grup, Türkçe ve İngilizce olarak basın açıklaması yaptı.

"TFF, Fenerbahçe'nin tarafında yer aldı"

Basın açıklamasında, Türk futbolunda adalet ve doğruluk arayan aktivistlerin 2 yılı aşkın süredir farklı kentlerde yaptıkları "Temiz Futbol Eylemleri" kapsamında, Vatikan'da toplanıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"3 Temmuz 2011 sabahı, Türkiye futbolunun kirli yüzü Türk Emniyet Teşkilatının titizlik içerisinde aylar süren operasyonu sonucunda tüm çıplaklığıyla açığa çıkarıldığında, sadece sahada oynanan futbolu seven gerçek futbolseverlerin en büyük dileği de gerçekleşecek sanmıştık. Ancak süreç beklenildiği gibi ilerlemedi. TFF üst üste hukuk kuralları çiğneyerek, çiğneyemediği yerlerde kanunları istediği şekle sokarak, açığa çıkan kirli yüzleri yeniden aramızda barındırmaya devam etti. TFF, Türkiye'nin şikeci takımı olan Fenerbahçe'nin tarafında yer aldı. Trabzonspor'un 2010-2011 yılı Süper Lig şampiyonluğu unvanını Fenerbahçe'den alarak kendisine verilmesi talebini reddetti. Söz konusu sezonda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın birçok maçta şike faaliyetinde bulunması sonucunda 1 yıl hapiste yatmasına karşın TFF bunları görmezden geldi."

Bütün bu yaşananlara ek olarak geçen Ağustosta UEFA'nın şike suçundan Fenerbahçe'yi 2 yıl boyunca tüm UEFA organizasyonlarından men ettiği de belirtilen açıklamada, UEFA Başkanı Michel Platini ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ni (FIFA) de sürece sessiz kalmakla suçlandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türk mahkemeleri, UEFA ve CAS'ta şikenin varlığı ispat edilmesine karşın suçlular, Türk futbolunu yönetmeye devam etmektedir ve Türk futbolunun prestijini ayaklar altına almaya sürdürmektedir. Bu durum, bu oyunu sadece seyretmek isteyen yığınlar tarafından kabul edilemez. Futbolda adalet ve fair-play isteyen tüm insanları, bu çirkinliklere karşı, dünyanın dört bir tarafında yaptığımız eylemlere destek vermeye davet ediyoruz."

Trabzon'da öldürülen rahip unutulmadı

Türkiye Temiz Futbol Platformu üyeleri, 5 Şubat 2006'da bir lise öğrencisi tarafından Trabzon'da öldürülen Katolik rahip Andrea Santoro'yu unutmadı.

Yanlarında getirdikleri büyük pankartları İtalyan polisinin izin vermemesi sebebiyle açamayan grup üyeleri, basın mensuplarına pankartların küçük birer örneğini gösterdi.

Bordo-mavi formalı eylemciler, basının açıklamasının ardından, "Bize her yer Trabzon" şeklinde tezahüratta bulunduktan sonra İtalyan güvenlik güçlerinin eylemi daha fazla uzatmamaları konusundaki uyarısıyla dağıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz