Futbol

Trabzonspor'un rüyası gerçek oluyor

20 Kasım 2013 Çarşamba 16:53 - Son Güncelleme 20 Kasım 2013 Çarşamba 21:41

23 Kasım Cumartesi günü Akyazı Spor Kompleksinin temeli atılacak.

Trabzon’da yılların özlemi olan ve içerisinde Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadyumun da yer alacağı Akyazı Spor Kompleksi’nde çalışmalar sürüyor. Stat temelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Kasım Cumartesi günü atılacağı Akyazı’da zemini sağlamlaştırmak için kazık çakma işlemleri sürüyor.

Trabzon'da yeni stadyum konusu yıllardır şehrin gündemini meşgul ediyordu. Trabzonspor kulübünün eski başkanlarından Nuri Albayrak'ın o dönemlerde gündeme getirdiği yeni stat projesi aradan geçen uzun yıllara rağmen gerçekleştirilemedi. Yıllarca şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan stat konusu zaman zaman yöneticiler ve halkı karşı karşıya bile getirmişti.

DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALMIŞTI

Uzun ve sancılı bir sürecin ardından Akyazı Spor Kompleksi'nin 17 Şubat 2010 tarihinde TOKİ marifetiyle yapılmasına karar verildi. 22 Eylül 2010'da da projenin yapılacağı alanın dolgu ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan firma dolgu çalışmalarını 2011 yılının Ocak ayında başlattı. 2011 yılının Nisan ayında TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi tarafından Danıştay 6. Dairesi'ne yapılan başvuruyla ise proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi ve çalışmalar durdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karara itirazının ardından da Danıştay 6. Dairesi 6 Ekim 2011'de yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı ve Akyazı'da dolgu çalışmaları yeniden başladı. Ancak Mimarlar Odası Trabzon Şubesi bu kez de Akyazı'nın yapımı için gerekli olan dolgu ve tahkimat ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Ankara 10. İdare Mahkemesi'ne ayrı bir dava açtı.

Fakat mahkeme Oda'nın TOKİ aleyhine açtığı davayı reddetti. Mahkeme yürütmeyi durdurma istemi için gerekli şartların oluşmadığına hükmetti. Kararın ardından dolgu çalışmaları tekrar başladı, ancak yaklaşık 4 aylık bir zaman kaybına neden oldu.

23 KASIM'DA TEMEL ATILACAK

Yaşanan fırtınalı sürecin ardından gecikmeli de olsa deniz dolgu işleminin tamamlandığı alanda zemini sağlamlaştırmak için bir süre önce kazık çakma işlemlerine geçildi. İçerisinde Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadyumun da bulunacağı Akyazı Projesi’nde çalışmalar sürüyor. 4 bin 700 adet kazığın çakılacağı dolgu alanında ilk olarak stadyum inşaatına başlanacak. Temelinin 23 Kasım Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak olan stadyumun, 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Akyazı Spor Kompleksi’nde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu, 1 adet doğal 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, bir adet 3 bin seyircili tenis kortu, kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, bir adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlar yer alacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz