Futbol

Trabzon'un yabancılarından 'EURO 2024' desteği

05 Haziran 2018 Salı 11:27 - Son Güncelleme 05 Haziran 2018 Salı 12:10

Trabzonspor'un yıldız oyuncuları Sosa, Kucka ve Pereira, "EURO 2024 Türkiye'de olmalı” yönünde görüş belirterek, Türkiye'ye UEFA EURO 2024 yolunda destek oldu.

Bordo-mavililerin Arjantinli, Portekizli ve Slovak oyuncuları farklı dilleri konuşsalar da Türkiye ve UEFA EURO 2024 ile ilgili görüşleri ortak. Türkiye’nin UEFA EURO 2024 ev sahipliği adaylığına tam destek veren Trabzonspor’un yıldızları Jose Sosa, Joao Pereira ve Juraj Kucka, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Türkiye'nin ev sahipliği yapması gerektiğini savundu.

Sosa: "Trabzon'da herkes futbola aşık"
Karadeniz ekibinin Arjantinli yıldızı Jose Sosa, Türk halkının futbola olan tutkusuna dikkat çekerek, "EURO 2024 Türkiye’de olmalı çünkü futbol tutkusu çok fazla olan bir ülke. Trabzon çok güzel bir şehir, taraftarlar çok çılgın. Buradaki herkes futbola aşık” dedi.

Pereira: "Görülecek çok yer var"
Bordo-mavili kulübün Portekizli futbolcusu Joao Pereira ise Türkiye’nin tarihi ve turistik zenginliklerine vurgu yaptı. Pereira, “Çok tarihi bir ülke. Görülecek çok fazla yer var. Trabzon’da bulunan Sümela Manastırı, Kapadokya mutlaka görülmesi gereken yerler. Aynı zamanda İzmir, Antalya gibi yazlık yerler de var” diye konuştu.

Kucka: "Trabzon çok güzel"
Trabzonspor’un Slovak oyuncusu Juraj Kucka da EURO 2024 adaylık dosyasındaki 9 kentten biri olan Trabzon’la ilgi görüşlerini paylaşarak, EURO 2024'ün Türkiye'de olması gerektiğini savundu. Kucka, "EURO 2024 bence Türkiye’de olmalı. Çünkü futbol burada bir tutku. Trabzon çok güzel bir şehir. Taraftarları çok çılgın. Ama güzel manada çünkü hepsi futbol sevdalısı" ifadelerini kullandı.  

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz