Futbol

Tudor'dan derbide sistem değişikliği

22 Ekim 2017 Pazar 20:08 - Son Güncelleme 23 Ekim 2017 Pazartesi 14:52

Süper Lig'in 9. haftasıdaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray'ın ilk 11'inde geçen haftaya göre 2 değişiklik oldu. Öte yandan Tudor, geride kalan maçların aksine Fenerbahçe derbisine 3'lü savunmayla başladı.

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, ligde son oynanan Atiker Konyaspor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Iasmin Latovlevici ve Garry Rodrigues'i yedek soyundururken, derbi mücadelesinde bu oyuncuların yerine Serdar Aziz ile Tolga Ciğerci'yi oynattı.

Sarı-kırmızılı takımda tedavileri yoğun şekilde sürdürülen Tolga Ciğerci, Fenerbahçe derbisine yetiştirilirken, Garry Rodrigues ise yedekler arasında yer aldı.

Tolga 2 maç sonra takımda yerini aldı

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçında oynayamayan Tolga Ciğerci, planlandığı gibi Fenerbahçe derbisine yetiştirildi.

Ligin ilk 6 maçının başlangıç kadrosunda yer alan, sonrasında ise eklem kapsülündeki ödem nedeniyle 2 maç dinlendirilen Tolga, bu önemli karşılaşmada takımdaki yerini aldı.

Geçen haftaki Atiker Konyaspor karşısındaki ilk 11'i tamamen yabancılardan oluşan Galatasaray'ın Fenerbahçe ile yapılan derbi karşılaşmasındaki başlangıç kadrosunda yerli isimlerden Tolga Ciğerci ile Serdar Aziz şans buldu.

Sistem değişti

Teknik direktör Igor Tudor, geride kalan maçların aksine Fenerbahçe derbisine 3'lü savunmayla başladı.

Hırvat teknik adam, derbi maçta savunmayı Maicon, Denayer, Serdar Aziz üçlüsünden oluştururken, orta saha 5'lisinde Mariano, Ndiaye, Fernando, Belhanda ve Tolga'ya yer verdi.

Tudor, orta sahanın önünde Feghouli'yi oynatırken, forvette ise Gomis'i görevlendirdi.

Dursun Özbek totemini sürdürdü

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, totemini derbi maçta da sürdürerek müsabakayı izlemek için Türk Telekom Stadı'na gelmedi.

Son olarak sarı-kırmızılı takımın Östersunds'la 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nden elendiği maç için stada gelen ve sonrasında totem yaparak karşılaşmaları televizyondan takip etmeyi tercih eden başkan Özbek, derbi müsabakasında da bu geleneğini sürdürdü.

Özbek'in stada gelmediği dönemde 4 lig maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, hepsini kazanmayı başardı.

Derbi maça özel koreografi

Derbi karşılaşmasına büyük ilgi gösteren ve tribünleri tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesi bir koreografi sergiledi.

Taraftar grubu ultrAslan'ın da yer aldığı Odeabank tribününde sergilenen koreografide, ilk olarak, "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor" ve "Ayağa kalk" pankartları açılırken, ardından ABD'li aktör Sylvester Stallone'nin "Rocky Balboa" karakterini canlandırdığı Rocky filminden esinlenilen bir görsel, makaralı sistemle tribüne çekildi.

Kırmızı şort ve sarı eldivenlerle dikkati çeken görselin bir yumruğu, koreografide yine makaralı sistemle havaya kaldırıldı.

Tüm tribünlere Galatasaray bayrakları dağıtılırken, maç öncesinde ve müsabaka sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek veren taraftarlar, oyuncuları tribüne çağırarak moral verdi.

Konya'da saldırıya uğrayan taraftar tribünde

Galatasaray'ın geride kalan haftada Atiker Konyaspor'a konuk olduğu maç öncesi bir grup rakip takım taraftarının saldırısına uğrayan ve görüntüleri sosyal medyada yer alan üniversite öğrencisi Hakan Karaoğlu, derbiyi Türk Telekom Stadı'nda izledi.

Sarı-kırmızılı kulübün davetlisi olarak İstanbul'a gelen Hakan Karaoğlu, Galatasaray-Fenerbahçe maçını tribünden izleme fırsatı buldu.

Derbi maça basının ilgisi yüksek

Süper Lig'in en önemli maçlarından biri olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yerli ve yabancı basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

Karşılaşmaya 168 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı, bunların içinde Fransa, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin, Hollanda ve Belçika'dan 13 medya çalışanının da yer aldığı aktarıldı.

Öte yandan, karşılaşmanın 30'un üzerinde ülkede canlı yayınlandığı bildirildi.

Maç öncesi Boluspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Çetiner Erdoğan'ın vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz