Futbol

UEFA kararını ne zaman açıklayacak?

02 Haziran 2014 Pazartesi 17:41 - Son Güncelleme 02 Haziran 2014 Pazartesi 18:45

Hoşcan, UEFA'daki duruşmanın ardından açıklama yaptı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), Eskişehirspor Kulübü'ne karşı açtığı soruşturmanın duruşması, İsviçre'nin Nyon kentinde yapıldı.

UEFA tarafından, 2011 yılındaki 'Şike Davası' kapsamında, 21 Mayıs Çarşamba günü Eskişehirspor aleyhinde açılan soruşturmada, Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, ikinci başkan Ahmet Yalçın, kulüp CEO'su Mehmet Çetin, yönetim kurulu üyesi Mustafa Cem Toker, kulüp avukatı Oytun Süllü ve İsviçre barosundan Alexis Schoeb savunma verdi.

Hoşcan, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Çok iyi hazırlanarak buraya geldik. Hukukçularımız güzel bir savunma yaptılar. İnanıyorum ki UEFA Tahkim Kurulu anlattıklarımızın doğruluğuna inandı" ifadesini kullandı.

FIFA'nın sıfır toleransla başlattığı uygulamalar kapsamında Eskişehirspor olarak daha evvel yaşanan olaylardan dolayı Avrupa kupalarından iki yıl men ve ağır para cezası almalarıyla ilgili bir soruşturmaları bulunduğunu hatırlatan Hoşcan, "Duruşma iyi geçti. Tabi ki tahkim kurulunun kararlarını bekleyeceğiz. Bu hafta sonu açıklayacaklarını belirttiler" dedi.

Hoşcan, şöyle devam etti:

"Amacımız, Eskişehirspor'un hiçbir ceza almadan yoluna devam etmesi. Çünkü Eskişehirspor'un ceza almasıyla ilgili de hiçbir şekilde somut bir olay yok. Ne yönetici bazında ne de başka bir şekilde. Artık yeni yönetim olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bundan sonraki olay tahkim kurulunun kararı ama olası bir ters durum karşısında CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne) gideceğimizden de herkesin haberi var. Süreci bu şekilde devam ettireceğiz."

UEFA, Eskişehirspor'un savunmasını yeterli bulmazsa, kulübün Avrupa kupalarına katılmasına tedbir koyarak, dosyayı Disiplin Kurulu'na sevk edecek. Bu gelişme sonrasında da Eskişehirspor'un para cezası alması gündeme gelebilecek.

UEFA, 21 Mayıs Çarşamba günü Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerine disiplin soruşturması açmıştı.

Söz konusu soruşturmaların, UEFA Avrupa Ligi düzenlemeleri çerçevesinde, UEFA organizasyonlarında oynama hakkı kapsamında ele alındığı belirtilmişti.

Açıklamada, UEFA'nın iki kulüp hakkında bir karara varmadan önce gerekli yargısal gözden geçirme ve denetleme işlemlerini yapacağı bilgisi verilmişti.

UEFA Avrupa Ligi düzenlemesine göre, bir kulübün UEFA müsabakasında yer alabilmesi için dolaylı ya da doğrudan herhangi bir şike sürecine karışmamış olması gerekiyor.

İki kulüp için açılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilecek duruşmalar, UEFA'nın yargı organı tarafından başlatıldı. Eskişehirspor'un ardından yarın da Sivasspor için UEFA'da duruşma yapılacak.

UEFA, "sıfır tolerans" prensibi kapsamında, UEFA müsabakalarına katılımda, şike faaliyetinin olduğu her noktada katı olduğunu ve bu prensibi uygulayacağını belirtmişti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz