Futbol

Ujfalusi: Arda Turan Barcelona'ya gitmekle hata yaptı

04 Mart 2019 Pazartesi 22:55 - Son Güncelleme 11 Mayıs 2022 Çarşamba 14:59  |  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray'ın eski futbolcusu Tomas Ujfalusi, Ozan Kabak, Arda Turan, Burak Yılmaz, Semih Kaya, Benjamin Tetteh ve Prandelli ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TRTSPOR'a özel açıklamalar yapan Galatasaray'ın eski futbolcusu Tomas Ujfalusi, Ozan Kabak'ın iyi bir geleceğe sahip olduğunu söyledi. Ujfalusi, "Stuttgart'ta 1-2 sezon oynayıp bir başka büyük Bundesliga takımına transfer olabilir" dedi.

Arda Turan'ın Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olmakla hata yaptığını savunan Ujfalusi, "Galatasaray'a geri dönmediği için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. Ujfalusi, Burak Yılmaz'a 17 numaralı formayı vermesiyle ilgili olarak ise "Sadece bir sayı ve Burak için de 17 numaranın önemini bildiğimden dolayı ona bırakmaya karar verdim" diye konuştu.

TRTSPOR'dan Veli Yiğit'in sorularını cevaplayan Tomas Ujfalusi, Semih Kaya, Galatasaray'ın eski teknik direktörü Prandelli ve ocak ayında sarı-kırmızılı ekibin transfer listesinde yer alan Benjamin Tetteh ile ilgili de açıklamalar yaptı. İşte Ujfalusi'nin dikkat çeken açıklamaları...

Geçmişte Galatasaray'da sportif direktör olarak 5 ay çalıştın. Neden görevine devam etmedin?

Tomas Ujfalusi: "Çok kolay değil. Çünkü Galatasaray gibi büyük bir takımda çalışıyorsanız o kulubün konuştuğu dili konuşmanız gerekir. Bu benim için problemdi. Başkan veya teknik direktörle, genç oyuncularla veya futbol hakkında görüştüğünüzde birçok şeyi anlayamıyorsunuz. Ben biraz şanslıydım çünkü Mancini o zaman görevdeydi. Birbirimizle İtalyanca konuşabiliyorduk. Fakat benim kızım Çekya'da okula başlamıştı ve ben de onun yanında olmak istiyordum. Bu sebeple tekrar Çekya'ya dönmeye karar verdim."

Teknik Direktör Prandelli ile Fiorentina'da oynadın. Onu iyi tanıyan kişilerden birisin. Prandelli Galatasaray'da neden başarılı olmadı?

Tomas Ujfalusi: "Bilmiyorum ama çok üzgünüm. Prandelli benim için hala en iyi teknik direktördür. Onun görev yaptığı dönemde 3 yıl Fiorentina'da oynadım. Futbolcu psikolojisini çok iyi bilir. Futbolcularla nasıl konuşulacağını çok iyi bilir. Tüm takımla iletişim kurmayı çok sever."

Semih Kaya, eski takım arkadaşın ve 'Kardeşin' de diyebiliriz. Galatasaray'a geri döndü. Onun hakında ne söylemek istersin?

Tomas Ujfalusi: "Her zaman söylerim o çok güçlü. Sparta Prag'dayken İngilizce öğrendi. Şimdi görüştüğümde geçmişe göre daha iyi iletişim kurabiliyoruz. Kendisini geliştirmesi gerekiyor. 28 yaşına geldi. Kalitesini göstermek zorunda. Genellikle stoperler takıma liderlik ederler; O da bu lider yönünü ortaya koymalı."

Sparta Prag'ın forveti Benjamin Tetteh'i sanırım tanıyorsun. Galatasaray Ocak ayında onu transfer etmek istedi. Kulübüne teklif yapıldı ancak Sparta Prag kabul etmedi. O süreçte neler yaşandı? Bu konuda bilgi sahibi misin ve Tetteh hakkında ne düşünüyorsun?

Tomas Ujfalusi: "Galatasaray'ın Tetteh ile ilgilendiğini duymuştum; gazetelerde haberleri çıkıyordu. Sparta Prag'ın Galatasaray'ın teklifini neden kabul etmediğini bilmiyorum. Sparta Prag ligde 5. sıradaydı ve Tetteh takımın eni iyi forvetiydi. Takımın ikinci golcüsü Matej Pulkrab çok fazla gol atamadı diğer forvetler de aynı şekilde ve kulüp yerine iyi bir santrafor bulmadan bırakmak istemedi. Tetteh genç bir oyuncu, 22 yaşında. Uzun boylu, gelecekte iyi bir kariyere sahip olabilir."

Galatasaray'daki ikinci sezonunun başında sen kaptanken 17 numaralı formayı Burak Yılmaz'a verdin. Burak Yılmaz'a 17 numaralı formayı vermeye nasıl karar verdin?

Tomas Ujfalusi: "Burak ile 17 numara konusunda konuşmuştuk. Bana bunun mümkün olup olmadığını sordu. Ben de 'Neden olmasın? Elbette olabilir' dedim. Ben kızım doğduğundan beri 17 numaralı formayı giymiştim. Ancak bu sadece bir sayı ve Burak için de 17 numaranın önemini bildiğimden dolayı ona bırakmaya karar verdim. Bunu yapabilecek kadar olgunlaşmıştım. Burak Yılmaz'ı hala izliyorum. Fenerbahçe'ye 2 gol attı. Hala aynı numarayla oynuyor diyebiliriz. Sadece 1 ve 7 rakamları yer değiştirmiş."

Arda Turan, hem Atletico Madrid hem de Barcelona'da forma giydi. Atletico'dayken oldukça başarılıydı. Belki Barcelona'da aynı performansı gösteremedi diyebiliriz. Atletico Madrid ile Barcelona arasındaki fark neydi?

Tomas Ujfalusi: "Bence Arda Turan, Atletico Madrid'den Barcelona'ya geçerek hata yaptı. Çünkü Atletico Madrid'de herkes onu çok seviyordu. Arda, Atleteco'da oynayan en son oyun kurucuydu. Takıma baktığımızda çok önemli oyuncular vardı ancak gerçek bir 10 numara yoktu. Diego Ribas ile birlikte en son oynayan 10 numara oydu. Barcelona'ya transfer olmak çok kolay değil. Messi, Suarez ve Neymar da oradaydı ve Arda'nın pozisyonunda oynuyorlardı. O oyuncuların olduğu ortamda oynamak kolay değil. Arda, o takımdaki birçok oyuncudan sadece bir tanesiydi. Eğer Barcelona'da oynama fırsatı bulduysanız o fırsatı çok iyi kullanmalısınız. Galatasaray'a geri dönmediği için çok üzgünüm, Şu anda Başakşehir'de oynuyor. Galatasaray'da büyüdü. Galatasaray'a dönmüş olsaydı hem onun için hem de taarftar için çok güzel olurdu. Kariyerinin son döneminde Galatasaray'da oynamadığı için üzgünüm."

Galatasaray'da unutamadığın en güzel an neydi?

Tomas Ujfalusi: "Galatasaray'a geldim çünkü şampiyonluk yaşamak istiyordum. Atletico Madrid'den ayrılma nedenim buydu. İlk Sezonumda bu başarıyı yaşadım. Fatih Terim yeni bir takım oluşturmuştu. Şampiyon olduğumuz Fenerbahçe maçında Florya'ya dönünceye kadar yaşadığımız hiçbir anı unutamıyorum."

Galatasaray'ın genç oyuncusu Ozan Kabak devre arasında Stuttgart'a transfer oldu. Sadece 5 ay profesyonel olarak oynadı ve bu Stuttgart tarihinin de transfer rekoru aynı zamanda. Ozan'ın transferi hakkında ne söylemek istersin? 

Tomas Ujfalusi: "Bence bunun arkasında başka bir şey var. Stuttgart ve bir başka Bundesliga kulübü arasında; belki Dortmund belki Bayern Münih... Belki bu kulüplerin Ozan hakkında düşünceleri vardır ve Onun Bundesliga'ya alışması için başka bir takımda oynamasını istemiş olabilirler. Belki Stuttgart'ta 1-2 sezon oynayıp bir başka büyük Bundesliga takımına transfer olabilir, bu benim düşüncem. Ozan çok genç, çok güçlü, topla oynaması gayet iyi. İyi bir geleceğe sahip. Bu yüzden Galatasaray'dan Stuttgart'a transfer oldu."

 

 

Galatasaray taraftarı seni çok seviyor. Onlara ne söylemek istersin?

Tomas Ujfalusi: "Ben de Galatasaray taraftarını çok seviyorum. Bana çok fazla mesaj yolluyorlar. Onları Çok özledim. Bazı maçlara gitmeyi düşünüyorum. Bu Beşiktaş veya Fenerbahçe maçı olabilir. Eski takım arkadaşlarımı görmek istiyorum. Muslera gibi, Fatih Terim gibi, Taffarel gibi... Taffarel'i 26 Mart'ta göreceğim çünkü Brezilya ve Çekya'nın karşılaşacağı milli maçlar var. Ben de onu ziyaret edeceğim. Onu görmeyeli bir kaç ay oldu. Kaptan Selçuk İnan da aynı şekilde. Geri döndüğünde insanların sana sevgisini görmek mutlu ediyor. Sezon sonuna kadar en az bir maça gelmek istiyorum."

Kaynak: TRTSPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz