Futbol

Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti

01 Şubat 2014 Cumartesi 10:10 - Son Güncelleme 01 Şubat 2014 Cumartesi 13:54

Fenerbahçe'yi de çalıştıran İspanyol teknik direktör Aragones hayata veda etti.

Fenerbahçe'nın eski teknik direktörü ve İspanyol futbolunun önemli isimlerinden Luis Aragones 75 yaşında hayatını kaybetti.  Aragones, yarın aile arasında düzenlenecek bir törenle toprağa verilecek

Eski futbolcu ve teknik direktör Aragones, Madrid'deki Cemtro Kliniği'nde tedavi görüyordu. Aragones ile ilgili açıklama, doktoru Pedro Guillen'den geldi.

Guillen 75 yaşındaki İspanyol futbol adamının, lösemi kanseri teşhisiyle yaklaşık 2 aydır belirli aralıklarla hastaneye kaldırıldığını ve çok fazla acı çekmeden hayatını kaybettiğini ifade etti.

Sade törenle veda

Bu arada Aragones'in ailesi, cenazenin yarın aile içinde yapılacak sade bir törenle defnedileceğini, Atletico Madrid Kulübü veya İspanya Futbol Federasyonu'ndan kurumsal bir tören istemediğini bildirdi.

En büyük başarısı

1964-1974 yıllarında formasını giydiği Atletico Madrid'de efsaneleşen ve takımına birçok kupa kazandıran Aragones, teknik direktörlükteki en büyük başarısını ise 2008 yılında İspanya'yı Avrupa şampiyonu yaparak elde etti.

İspanya'da ''Bilgin'' lakabıyla tanınan Aragones, Atletico Madrid, Barcelona, Real Betis, Sevilla, Valencia, Oviedo ve Mallorca'da görev yapmış, en son 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı.

Fenerbahçe macerası

2008'deki Avrupa Şampiyonası sonrasında Fenerbahçe'nin başına geçen Aragones başarısız sonuçların ardından sezon sonu görevinden ayrılmıştı. İspanyol teknik adamın ülkesi dışındaki tek görevi de İstanbul macerası olmuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz