Futbol

Unvanını Fenerbahçe'ye kaptırdı

16 Şubat 2015 Pazartesi 12:58 - Son Güncelleme 16 Şubat 2015 Pazartesi 13:04

İstanbul Başakşehir, son 5 maçta kalesinde 9 gol gördü ve...

Spor Toto Süper Lig'in ilk 15 haftasında kalesinde sadece 6 gol gören İstanbul Başakşehir, son 5 maçta bu performansının çok uzağında kaldı.

Süper Lig'de Trabzonspor'a 3-2 kaybeden lacivert-turunculular, son 5 maçta kalesinde 9 gol gördü.

İstanbul Başakşehir, ilk 15 maçta kalesine adeta duvar örüp rakiplerine 6 kez gol izni vererek sadece Süper Lig'in değil, Avrupa'nın da en az gol yiyen takımlarından biri olmuştu.

Ligin 16. haftasında Fenerbahçe'den, 17. haftasında Mersin İdmanyurdu'ndan ve 19. haftasında da Kardemir Karabükspor'dan ikişer gol yiyen İstanbul temsilcisi, Trabzonspor'a ise 3 gol şansı verdi. İstanbul Başakşehir, son 5 maçta sadece 1-0 kazandığı Kasımpaşa deplasmanında kalesini gole kapatabildi.

Unvanını kaybetti

Süper Lig'in 20. haftasına kadar ligin en az gol yiyen ekibi olan İstanbul Başakşehir, bu unvanını yitirdi.

Son 5 maçtaki performansıyla ligin kalesinde en az gol gören takım unvanını Fenerbahçe'ye bırakan lacivert-turunculu ekip, bu süreçte gol yediği müsabakalarda galip gelemedi. İlk 20 haftada İstanbul Başakşehir'in 15, Fenerbahçe'nin ise 14 defa rakipleri tarafından fileleri havalandırıldı.

Lacivert-turunculular, ligde ilk 14 haftada 5 gol yiyerek, bu sürede Alman ekibi Bayern Münih'in ardından Avrupa futbolunun önde gelen liglerinde en az gol yiyen takım olmuştu.

İlk kez 2'den fazla gol yedi

Trabzonspor maçına kadar bu sezon kalesinde ikiden fazla gol görmeyen İstanbul Başakşehir, bordo-mavili rakibinden 3 gol birden yedi.

Daha önce rakiplerine 4 maçta ikişer gol fırsatı veren İstanbul Başakşehir'in, Trabzonspor karşısında ilk kez 3 gole engel olamadı.

Bu sezon Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Galatasaray, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Eskişehirspor, Balıkesirspor, Sivasspor ve Kasımpaşa olmak üzere 11 maçta rakiplerine kalesini kapatan lacivert-turunculuların gol yediği maçlar şunlar:

Hafta Maç Skor
1 İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa 1-1
3 İstanbul Başakşehir-Trabzonspor 1-1
8 Gençlerbirliği-İstanbul Başakşehir 1-0
9 İstanbul Başakşehir-Beşiktaş 1-2
15 İstanbul Başakşehir-Kayseri Erciyesspor 3-1
16 Fenerbahçe-İstanbul Başakşehir 2-0
17 İstanbul Başakşehir-Mersin İdmanyurdu 2-2
19 İstanbul Başakşehir-Kardemir Karabükspor 2-2
20 Trabzonspor-İstanbul Başakşehir 3-2

 

Birden fazla gol yediği maçlarda puan kaybı

İstanbul Başakşehir, bu sezon birden fazla gol yediği 5 maçta da galip gelemedi.

Ligin 9. haftasında Beşiktaş'a 2-1'lik skorla kaybeden lacivert-turunculular, bu maçtan sonra üst üste 5 maçta kalesinde gole engel olamadı. Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği 16. hafta müsabakasından sonra İstanbul Başakşehir, kalesini gole kapatmakta zorlandı. Sahasında oynadığı iki maçta Mersin İdmanyurdu ve Kardemir Karabükspor'la 2-2 berabere kalan İstanbul temsilcisi, Trabzon deplasmanında ise 3 gollü yenilgi aldı.

Birden fazla gol yediği 5 maçta 3 yenilgi, 2 beraberlik alarak 13 puan kaybeden lacivert-turunculular bu sürede gol yollarında ise sıkıntı yaşamadı. Yediği 11 gole karşılık İstanbul temsilcisi rakip fileleri 7 kez havalandırmasına rağmen, galip gelme başarısı gösteremedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz