Futbol

"Utanç verici"

25 Nisan 2016 Pazartesi 00:19 - Son Güncelleme 24 Nisan 2016 Pazar 21:25

Fenerbahçeli futbolcular, olaylar hakkında konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor ile oynadıkları maçın çıkan olaylar sonucunda tatil edilmesiyle ilgili, "Futbol adına hiç hoş olmayan bir akşam yaşandı." dedi.

Maçın tatil edilmesinden sonra yayıncı kuruluş Lig TV'ye açıklamada bulunan Gökhan, şampiyonluk yarışında önemli bir maça çıktıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kazanmamız gereken bir maçtı. Özellikle şampiyonluğa oynadığımız rakibimizin puan kaybetmesiyle bu maç bizim adımıza çok daha fazla önem kazanmıştı. 'Mutluyuz' diyemeyeceğim, artık sahada ne yapabiliriz de bunları durdurabiliriz bilmiyorum. Her sene buraya geliyoruz, her sene bu olaylar oluyor. Bir şekilde önlem alınması gerekiyor ama bunun nasıl yapılacağını ben düşünmeyeceğim. Düşünmesi gerekenler düşünmeli artık. Bundan daha vahim ne olabilir? Yazık yani. Futbol adına hiç hoş olmayan bir akşam yaşandı yine."

Türk futbolu adına üzücü bir gecenin yaşandığını vurgulayan sarı-lacivertli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine bir Trabzonspor maçı yine bir olay. İnşallah son bulur. Biz futbolcular olarak germemek adına elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz ama bunlar bizim elimizde değil. Kara bir gece oldu. 86. dakikada biz de hakeme gidip artık şu maçı bitirelim dedik. Yıllardır geliyoruz, maç burada bir türlü bitmiyor. Bu bir futbol. Herkesi bir araya toplayan eğlence sektörü gibi ama insanlar zevk almaktan çok olay çıkarmaya bahane arıyorlar. Bu da onlardan birisiydi. Türk futbolu adına çok üzücü bir gece oldu."

- Kjaer: "Utanç verici bir durum"

Fenerbahçe'nin Danimarkalı futbolcusu Simon Kjaer ise karşılaşmada yaşananların utanç verici ve üzücü olduğunu söyledi.

İlk kez böyle bir durumla karşılaştığını dile getiren Kjaer, şöyle konuştu:

"Ben bunu bir utanç olarak nitelendiriyorum. Biz buraya futbol oynamak, saha içinde futbolumuzu sergilemek için geliyoruz. İzleyicilerin de güzel bir futbol izlemek için geldiklerini düşünüyorum. Türkiye'nin imajı için hiç de iyi bir durum teşkil etmiyor yaşananlar. Harika bir atmosfer vardı. Son derece ilgi çekici buraya gelip futbol oynamak. Biz oyunumuzu oynamak istiyorduk. Böyle maçlar da her zaman oynamak istediğiniz maçlardır. Gerçekten utanç verici ve üzücü bir durum."

Süper Lig'de kalan maçlarına konsantre olacaklarını anlatan Danimarkalı futbolcu, "Kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Yapabileceğimiz tek şey bu. Umarım onlar (Beşiktaş) da puan kaybeder. Bunun dışında başka bir şey söyleyemem onlarla ilgili. Bazı şanslar geldi ama bu fırsatları teptik. Umarım bir şans daha elimize gelir. Umarım Fenerbahçe ailesine şampiyonluğu armağan ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

- Volkan Demirel: "Biz şampiyon olacağız"

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel ise Süper Lig'de bu sezon şampiyon olacakları iddiasını tekrarlayarak, "5 puan fark varken de söylemiştim, şimdi de söylüyorum, biz şampiyon olacağız. Bu sene şampiyon olup, taraftarı mutlu edeceğiz. Her şeyi sezon sonunda göreceğiz. Bazı şeyleri inandığınız takdirde başarırsınız. Kalan dört maçımızı kazandığımız da Allah'ın izniyle şampiyonuz." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz