Futbol

Uygar Mert'ten kariyer açıklaması

02 Kasım 2015 Pazartesi 14:44 - Son Güncelleme 02 Kasım 2015 Pazartesi 14:09

Fenerbahçeli Uygar Mert, Tam Saha dergisine açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Uygar Mert Zeybek, gelecekte takımının değişmez isimlerinden biri olmak istediğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan Tam Saha dergisinin kasım ayı sayısına röportaj veren Uygar Mert Zeybek, "Öncelikle Fenerbahçe'de uzun vadeli oynayabilen bir futbolcu olmak istiyorum. Ben bütün bireyleri Fenerbahçeli olan bir ailenin üyesiyim. Bu formayı çok seviyorum ve uzun yıllar başarıyla hizmet etmeyi hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin altyapısına 13 yaşından giren ve İsmail Kartal döneminde de A takıma çıkan 20 yaşındaki futbolcu, "Babamla konuşurken bazen, (Fenerbahçe'de altyapıdan çıkmak kolay değil baba, nasıl olacak acaba?)" dediğini aktararak, "Babam da beni, 'Oğlum pes etmek yok. Bir gün altyapıdan birisi mutlaka çıkacak. Çok çalışırsan o birisi sen olabilirsin' diyerek motive ederdi. Gerçekten de babamın dediğini yaptım ve çok çalışıp belirli bir noktaya geldim" değerlendirmesinde bulundu.

Altyapıdan itibaren kendisini A takım için mental olarak çok iyi hazırladığını vurgulayan Uygar Mert Zeybek, şunları kaydetti:

"Altyapıdaki idmanlar ya da oradaki hava A takımla kıyaslanamaz. Ben kendimi yukarısı için mental anlamda çok iyi hazırladığımı düşünüyorum. Bir yandan öz eleştirimi de yapıyorum ve eksik yönlerimin üzerine gidiyorum. Mesela fizik gücümü artırmam gerektiğinin farkındayım. Sahada kalıp, şut çalışması yapıyorum. Çünkü bir orta saha oyuncusu için şut atabilmek çok önemli bir özellik. Yine sahada dripling çalışmaları yapıyorum. Zaten Fenerbahçe ve milli takım kadrosunda yer alan genç bir futbolcu için bunları yapmaktan, ekstra çalışmaktan başka çare de yok."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz