Futbol

Üzülmez'in Galatasaray hesabı

10 Mart 2016 Perşembe 11:55 - Son Güncelleme 10 Mart 2016 Perşembe 10:01

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Üzülmez, G.Saray maçıyla ilgili açıklama yaptı.

Gençlerbirliği'nde göreve başladıktan sonra Spor Toto Süper Lig'deki 7 karşılaşmanın 6'sından galibiyetle ayrılan teknik direktör İbrahim Üzülmez, Galatasaray maçını da kazanmanın hesaplarını yapıyor.

İbrahim Üzülmez, AA'ya yaptığı açıklamada sıkıntılı bir dönem geçiren Galatasaray ile önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, "Rakibimiz her ne kadar istenilen durumda değilse de çok kaliteli ve önemli oyunculara sahip. Bunu bilerek hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin, Umut Bulut gibi skoru değiştirebilecek futbolcuları kadrosunda bulundurduğuna dikkati çeken Üzülmez, "Galatasaray'ın 3. bölgesinden uzak oynarsanız sıkıntı yaşarsınız" şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray karşısında da ligin 2. devresinde oynadıkları maçlar gibi mücadeleci bir oyun sergilemeleri gerektiğini vurgulayan Üzülmez, "Galatasaray maçı zor. Her ne kadar Galatasaray istenilen durumda değilse de bireysel olarak çok kaliteli, yetenekli oyuncuları var. Bu oyunculara imkan verip sahada rahat bırakırsak sıkıntı yaşarız. Yapmamız gereken şimdiye kadar nasıl mücadele ettiysek en az o kadar çalışmak. Her maç bizim için önemli. Bundan önce nasıl sahada mücadele ettiysek, Galatasaray karşısında da öyle olacak" diye konuştu.

"Oyuncularıma, takımıma güveniyorum"

Üzülmez, Galatasaray'ın sezonun ikinci yarısında sergilediği performans sebebiyle Gençlerbirliği'ni ciddiye alacağını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın, sıkıntılı süreçten çıkmak ve olumsuz tabloyu değiştirmek isteyeceğini belirten Üzülmez, "Oyuncularıma, takımıma güveniyorum. Onların istekli, arzulu görüntüleri beni umutlandırıyor. Önceki maçlardaki düşünceyle sahada mücadele edip, istediğimiz sonuçla sahadan ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın etkili futbolcuları için özel önlem almayacaklarını dile getiren Üzülmez, şöyle devam etti:

"Yapmamız gereken birinci bölgemizde Galatasaray takımına daha yakın oynamak. Bireysel olarak önlem almak değil ama savunmamız rakip hücumculara tehlikeli bölgede yakın oynamalı. Rakibimizin, boş alan buldukları zaman şut atabilecek, dripling yapabilecek, skoru lehine çevirebilecek oyuncuları var."

"Kulüpler iyi yönetilmiyor"

İbrahim Üzülmez, Galatasaray'ın aldığı Avrupa kupalarından men cezasına ilişkin, "Takımların, kulüplerin iyi yönetilmesi gerekiyor. Herkes bir göreve gelirken camiaya en iyi şekilde nasıl destek olabilirim düşüncesiyle gelmeli" yorumunu yaptı.

Sadece transfer yaparak, büyük paralar vererek önemli işler başarılamayacağını dile getiren Üzülmez, "Geçmişte bu hataları yaşayan bir Galatasaray var. Umarım bundan sonraki süreçte daha doğru düzgün kararlar alırlar" diye konuştu.

"Rehavete kapılmamalıyız"

Üzülmez, Gençlerbirliği'nin iyi bir çıkış yakaladığını ve 7 maçın 6'sını kazandığını hatırlatarak, "Önemli işler yaptık ama rehavete kapılmamalıyız. Şu anda başardığımız bir şey yok" dedi.

Bireysel olarak futbolcularının gelişim gösterdiğini ve takım olgusunun da oturmaya başladığını ifade eden Üzülmez, "Buralara gelmek kolay değil. Bunları başarmak kolay değil. Öncelikle oyuncularımızı başarabileceklerine inandırdık. Mesafe katettik ama daha fazla çalışıp, daha fazla üretmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

"Tribünlerimiz boş"

Beşiktaş formasıyla Gençlerbirliği'ne karşı mücadele ederken tribünlerin bu kadar boş olmadığına işaret eden Üzülmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maalesef tribünlerimiz boş, bu sıkıntıyı dile getiriyoruz. Artık bu kadar iyi giden bir takıma daha fazla sahip çıkılmalı. Taraftarımızın, oyuncularımızın yanında daha fazla olması, desteklemesi ve motive etmesi gerekiyor. Gençlerbirliği'ne karşı oynadığım dönemlerde tribünleri bu kadar boş görmemiştim. Şu anda 2 bin, 2 bin 500 civarında seyircimiz oluyor. Bu bize yakışmıyor, artık camianın, taraftarın takımına sahip çıkması, gelip bizi desteklemesi gerekiyor. 7 maçın 6'sını kazanmış, 7 maçın 6'sında bir karakter göstermiş, onuruyla mücadele etmiş bir takım... Aslanlar gibi mücadele eden oyuncu topluluğuna destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Umarım Galatasaray maçıyla birlikte daha çok yanımızda olacaklardır."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz