Futbol

Van Persie hastanelik oldu!

06 Kasım 2016 Pazar 21:54 - Son Güncelleme 06 Kasım 2016 Pazar 20:00

Fenerbahçe, yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

Akhisar Belediyespor deplasmanında rakibini 3-1'lik sonuçla geçen Fenerbahçe, ligde son 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Deplasmanda 5. maçında 3. galibiyetine ulaşan sarı-lacivertli ekip, haftayı 18 puanla 5. sırada tamamladı.

- Van Persie'den 4. gol

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, bu sezon 4. golüne imza atarak takımının en golcüsü konumuna geldi.

Bu sezon 1-1 berabere biten Osmanlıspor maçında takımının tek golünü atan Van Persie, 5-0 biten Kardemir Karabükspor müsabakasında da 2 gol kaydetmişti.

Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü atan golcü oyuncu, bu sezonki gol sayısını 4'e yükseltti.

- Van Persie sakatlandı

Van Persie, ilk yarıda aldığı müdahale sonrası göz kapağında yırtık oluştuğu için maça devam edemedi.

Ceza sahasında rakibiyle girdiği pozisyonda yerde kalan Hollandalı futbolcu, maça devam edemedi ve 40. dakikada sedyeyle sahayı terk etti.

Yerini Emmanuel Emenike'ye bırakan Van Persie, tedavisi için ambulansla Manisa Devlet Hastanesine götürüldü. Röntgeni çekilen tecrübeli oyuncunun önemli bir şeyi olmadığı ve gözüne dikiş atılmasına gerek kalmadığı ifade edildi.

Kulüp doktorundan açıklama

Fenerbahçe Kulübü Doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

FB TV'ye açıklama yapan Kunduracıoğlu, şunları kaydetti:

"O pozisyonda gözüne darbe almıştı, göz kapağında yırtık ve kanama vardı. İlk müdahale sonrasında göz doktorunun da müdahalesi için hastaneye gönderdik. Tetkikler sonrasında önemli bir şeyinin olmadığını öğrendik. Durumu iyi. Ucuz bir şekilde atlattık. Ambulans bekledik. Acil bir şey olsaydı durum vahim olabilirdi."

- Chahechouhe 1 gol, 1 asistle oynadı

Akhisar Belediyespor karşısında bu sezonki üçüncü maçına çıkan Aatif Chahechouhe, ilk 11'de başladığı Kardemir Karabükspor maçında olduğu gibi Akhisar Belediyespor karşısında da ikinci yarıda 1 gol buldu.

Gol sayısını 2'ye çıkaran Chahechouhe, müsabakada Van Persie'nin golünün de asistini yaptı.

- İki maç sonra gol yedi

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2 maç sonra kalesinde gol gördü.

Süper Lig'de Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında kalesini gole kapatan Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor karşısında uzatma dakikalarında Rodallega'nın golüne engel olamadı.

- İlk yarılarında üstün olduğu müsabakalar

Fenerbahçe, bu sezon ilk yarıda öne geçtiği 5 maçı da kaybetmedi.

Bu sezon Akhisar Belediyespor karşılaşması gibi ilk yarılarını üstün tamamladığı Kasımpaşa, Gaziantepspor, Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarını 3 puanla kapatan sarı-lacivertli ekip, sadece ilk 45 dakikada önde olduğu Aytemiz Alanyaspor maçından 1 puanla ayrılmıştı.

- Kaleci Fatih Öztürk'ten büyük hata

Akhisar Belediyespor kalecisi Fatih Öztürk, yaptığı büyük hata sonucu uzun yıllar unutulmayacak bir golü kendi kalesine attı.

Maçın 77. dakikasında Fenerbahçeli Emenike, karşı karşıya kaldığı kaleci Fatih'in üzerinden topu aşırttı. Kaleye doğru yönelen topu savunma oyuncusu Serdar Kesimal rahat bir şekilde tehlikeli bölgeden uzaklaştırmak isterken, kaleci Fatih arkadaşına meşin yuvarlağı kendisine bırakmasını istedi.

Fatih, altıpas içinde Serdar'ın kendisine bıraktığı topu kontrol etmek isterken ilginç bir şekilde kendi filelerine göndererek Fenerbahçe'nin 3. golüne neden oldu.

Golden sonra büyük bir üzüntü yaşayan Fatih, saha kenarına karşı ellerini yüzüne kapatarak koştu.

- Rodallega penaltı kaçırdı

Akhisar Belediyespor'un tecrübeli golcüsü Hugo Rodallega, çok kritik bir anda penaltı kaçırdı.

Maçın Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sürdüğü 32. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Kolombiyalı futbolcu, topu auta atarak takımı adına beraberliği yakalama şansını değerlendiremedi.

- Akhisar Belediyespor küme düşme hattında

Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan Akhisar Belediyespor, 3-1 mağlup ayrıldığı Fenerbahçe maçının ardından 9 puanda kaldı.

Kayserispor ve Antalyaspor'la aynı puana sahip yeşil-siyahlı ekip, averajla 17. sıraya geriledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz