Futbol

VİDEO | Arda'dan Galatasaray'a tavsiye!

07 Ağustos 2015 Cuma 12:07 - Son Güncelleme 07 Ağustos 2015 Cuma 14:30

"Galatasaray bana vereceği parayı altyapısına yatırsın."

Arda Turan, Barcelona'da forma rekabetine hazır... Milli futbolcu, "Takımın bir parçası olamaya çalışacağım; kendime güveniyorum" dedi.

Galatasaray'ın kendisini kiralamak için girişimde bulunmadığını da belirten yıldız oyuncu, "Kiralama bedelinin altyapıya yatırılmasını tercih ederim" diye konuştu.

Arda Turan, İstanbul'da düzenlenen bir ödül töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yıldız oyuncu, Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle forma giyemeyeceği 6 aylık süreçte başka bir takıma gitmeyeceğini söyledi.

"'O para altyapıya yatırılsa daha iyi olur"

Galatasaray'ın da kendisini kiralamak için girişimde bulunmadığını vurgulayan Arda Turan, şunları ifade etti:

"Dönmekle alakalı bir şey düşünmedim. Bunun olması zaten kulübümün isteği doğrultusunda olur. Düşünsenize ilk 6 ayda Galatasaray’a geldiğimde bu kontrat şartlarıyla Galatasaray’a ne verebilirim ki. Bence bana verilebilecek o para altyapıya yatırılsa, ya da başka bir yerde kullanılsa daha faydalı ve daha hayırlı olur. Böyle geçiyor kalbimden, açıkçası kalbimden geçen düşünce buydu. Benim hayalim Barcelona'yı yaşamak. Ama 6 ay oynayamamak zor bir şey. Barcelona’ya transfer olmak bana yetiyor."

"Kendime güveniyorum"

Milli futbolcu, teknik direktör Luis Enrique’nin Atletico Madrid’deki performansını Barcelona’da da görmek istediğini dile getirerek, "Orta sahanın her yerinde oynayabilirim. Bu takımın bir parçası olamaya çalışacağım, kendime güveniyorum" dedi.

Forma numarasına henüz karar vermediğini kaydeden Arda Turan, “Forma numarasını ben de bilmiyorum. Numara çok önemli değil. Ocak ayı yaklaştığında karar vereceğim. Sadece bir kez 14 numarayı giydim. Çünkü babamın hayran olduğu futbolcu Cruyff’un numarasıydı. Dediğim gibi numara önemli değil” şeklinde konuştu.

Arda Turan, uzun süre forma giyemeyecek olmasının milli takımdaki performansını fazla etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz