Futbol

VİDEO | Av tüfeği mi kullanıldı?

05 Nisan 2015 Pazar 14:04 - Son Güncelleme 05 Nisan 2015 Pazar 15:44

Trabzon Valisi Öz, Fenerbahçe'ye yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, gazetecilerin saldırıda kullanılan silahın av tüfeği olup olmadığı yönündeki soru üzerine, şunları kaydetti:

"Evet, bizim otobüsün arkasından gelen polis aracının çektiği görüntülerde, iki el silah sesi duyuluyor ve bunun üzerine şoförümüz dörtlüleri yakarak aracı sağa çekiyor. Bu gelen silah sesleri ve yaralı şoförümüzün üzerinden çıkan bulgular, saçmalar şekliyle 2 el ateş edildiğini gösteriyor. Bu çerçevede olayın çözülmesi ve faillerin bulunması için çalışmalarımızı ekiplerimiz sürdürüyor. Hastamız inşallah ailesiyle birlikte en kısa sürede normal hayatına dönecektir."

Olayın terör bağlantısı olup olmadığına sorulan Öz, şu andaki bulgularla bunu söylemenin doğru olmadığını söyledi.

Genel bulgunun olayda av tüfeği kullanıldığı yönünde olduğunu dile getiren Öz, "Av tüfeğiyle yerel bir saldırı olma ihtimali yüksek ancak tüm ihtimalleri de gözden uzak tutmamak gerekiyor. Bütün yönleriyle değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün silahlı saldırıya uğradığı bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri, olay yeri yakında av tüfeği fişeğine ait bir tapaya rastladı.

Sabah saatlerinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin incelemelerinin ardından bölgeye jandarma olay yeri inceleme ekipleri de sevk edildi.

İncelemelerini orta viyadüğün girişindeki refüjde yoğunlaştıran ekipler, burada av tüfeği fişeği tapası buldu.

Delilin bulunduğu yeri numaralandıran ekipler, otobüsün saldırıya uğradığı yerle tapanın bulunduğu nokta arasındaki yaklaşık 250 metrelik alanın ölçümünü gerçekleştirdi.

- Ağaç dallarında av tüfeğine ait saçma izi bulundu

Olayın yaşandığı bölgedeki ormanlık alana çıkan yol kenarındaki bir ağacın dallarında da av tüfeğine ait saçma izi tespit eden ekipler, silahlı saldırının yapıldığı tahmin edilen bu alanı güvenlik şeridiyle kapatarak incelemesini yoğunlaştırdı.

Jandarma ekiplerinin bulduğu av tüfeğine ait fişek tapasının saldırıda kullanılıp kullanılmadığının, yapılacak incelemelerin ardından tespit edileceği bildirildi.

Bu arada inceleme nedeniyle trafiğe kapatılan Karadeniz Sahil Yolu Sürmene girişinin Trabzon istikameti, yeniden ulaşıma açıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz