Futbol

VİDEO | Bursaspor imzayı attırdı

10 Ağustos 2015 Pazartesi 16:17 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2015 Pazartesi 19:15

Bursaspor, Isaac Cuenca ile 3 yıllık sözleşme imzaladı...

Bursaspor Kulübü, daha önce anlaşma sağladığı İspanyol futbolcu Isaac Cuenca ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan futbol şube sorumlusu Necmettin Kocaman, 24 yaşındaki Cuenca'nın başarılı kariyerini Bursaspor'da da sürdüreceğine inandıklarını belirterek, "Genç, ama bir o kadar tecrübeye sahip Cuenca'yı yeşil-beyazlı kulübe kazandırdığımız için mutluyuz" dedi.

Kocaman, İspanya 21 ve 23 yaş altı milli takımlarının da formasını giyen Cuenca'nın Bursaspor'a büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Hukuk işlerinden sorumlu yönetici Konuralp Yeşil ise Cuenca'nın transferinin hem Bursaspor'a hem de İspanyol futbolcuya hayırlı olmasını diledi.

Cuenca: "Bursaspor'a ait olmak mutluluk verici"

Isaac Cuenca, Bursa'ya ilk gelişinde bazı pürüzler yaşandığı için imza atmadan ülkesine dönmek zorunda kaldığını, ancak özverili bir sürecin sonunda anlaşma sağladıklarını dile getirdi.

Bursa'yı ve kulüp tesislerini çok beğendiğini vurgulayan Cuenca, "Bursaspor Kulübüne ait olmak bana büyük mutluluk veriyor. İlgisini gösteren, bana içten 'hoşgeldin' diyen taraftarlara layık olabilmek, elde edilecek başarılarda imzam olması için elimden gelen her şeyi yapacağım" diye konuştu.

Cuenca, daha sonra yeni kulübüyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Isaac Cuenca'nın kariyeri

Futbola ülkesinde Espanyol Kulübü'nün altyapısında başlayan 24 yaşındaki Cuenca, yeteneğiyle dikkati çekerek 2003 yılında Barcelona'nın altyapısına transfer oldu.

Deneyim kazanması için 2010-2011 sezonunda İspanya 3. Lig ekiplerinden Sabadell'e kiralık olarak gönderilen Cuenca, 2011-2012 sezonunda Barcelona'nın B takımında forma giymeye başladı ve gösterdiği performansla A takıma yükseldi.

Cuenca, 2011-2012 sezonunda A takım formasını 16 kez giydi. Hollanda'nın Ajax Kulübü tarafından kiralanan ve 2012-2013 sezonunu bu ekipte geçiren Cuenca, 2014-2015 sezonunda Deportivo La Coruna'ya transfer oldu. Cuenca, geçen sezon İspanyol ekibinin formasıyla 29 maça çıktı ve 2 gol kaydetti. 1,79 metre boyundaki Isaac Cuenca, her iki kanadın yanı sıra forvet arkası mevkisinde görev yapıyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz