Futbol

VİDEO | Dursun Özbek'ten taraftarlara çağrı

23 Eylül 2016 Cuma 15:03 - Son Güncelleme 24 Eylül 2016 Cumartesi 06:00

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili "Taraftarlar haklarına kavuştu. Bu hakka sahip çıkma sorumluluğu da kendilerindedir" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında yarın Beşiktaş'la deplasmanda oynayacakları derbi öncesi taraftarlara çağrıda bulundu.

Galatasaray Kulübünün internet sitesine açıklamalarda bulunan Özbek, "Deplasman hakkımız engellenemez." diye tezahürat yapan taraftarların bu haklarına kavuştuğunu belirterek, "Şu anda bu hak kendilerine iade edilmiştir. Haklarına sahip çıkma sorumluluğu da kendilerindedir." ifadelerini kullandı.

Deplasman yasağının kaldırılması konusunu kulüp başkanlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ziyaretlerinde gündeme getirdiklerini vurgulayan Özbek, çok kısa sürede bu tartışmalı uygulamaya son verildiğini belirtti.

Taraftarlardan sporun birleştirici ruhuna sahip çıkmalarını isteyen sarı-kırmızılı kulübün başkanı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bizlerin en büyük arzusu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemizde yaşanan birlik ve beraberlik atmosferine gölge düşürülmemesidir. Türk milleti o tarihi günde nasıl bir olduysa, nasıl birlikte mücadele edip demokrasimize, ay-yıldızlı bayrağımıza sahip çıktıysa bugün de aynı bilinç ve sorumlulukla hareket etmelidir. Beş yıl önce yine bir Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle başlayan yasağı, bu derbiyle birlikte tarihin tozlu sayfalarına göndermelidir.

Renk ayrımı yapmaksızın tüm taraftarlara seslenmek istiyorum; sporun birleştirici ruhuna sahip çıkın. Gönül verdiğiniz renklere, gönül pencerenizden bakın. Sevgi, sahiplenmektir. Sevgi, korumaktır. Sadece arma ve forma aşkıyla, gönlünüzdeki bu büyük sevdayla hareket edin. Sevgide şiddete asla yer olmadığını aklınızdan çıkarmayın.

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, 24 Eylül Cumartesi akşamı oynanacak bu tarihi derbide asıl olan sporun, barışın, kardeşliğin, fair play'in ve nihayetinde ülkemizin kazanmasıdır. Elbette ki Galatasaray olarak bu deplasmandan galibiyetle dönmeyi hedefliyor ve bunu istiyoruz. Ancak söz konusu Türkiye ise, Galatasaray'ın ya da Beşiktaş'ın alacağı 3 puan bir teferruattır."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz