Futbol

VİDEO | Meleke: O başkana bu kaptan!

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:26 - Son Güncelleme 03 Kasım 2014 Pazartesi 14:25

Uğur Meleke, derbideki küfür olayıyla ilgili taraflara sert eleştiriler yöneltti

TRT Spor'da yayınlanan "Manşetlerde Spor" programının yorumcusu Uğur Meleke, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine damga vuran "kırmızı kart-küfür" olayını yorumladı. Meleke, olayın tüm taraflarını eleştirdi.

VİDEO | İŞTE UĞUR MELEKE'NİN O ÇARPICI YORUMLARI

"Emre ceza alır"

Uğur Meleke, Emre Belözoğlu'nun derbide küfür etttiği iddiasıyla ilgili olarak, "Pozisyon kırmızı kart olmalıydı, Gökhan Töre'nin kartı doğru, bu da kırmızı kart olmalıydı. Ama video görüntüleriyle herhalde Disiplin Kurulu konu değerlendirilecektir. Hatta Emre Belözoğlu'nun geçmişteki aksiyonları da göz önüne alınacaktır, dünyada genelde öyle oluyor" diye konuştu. 

Konuyla ilişkin ilk olarak Beşiktaş yönetimini eleştiren Meleke, "Beşiktaş yönetiminin yaptığı itiraz komik kalıyor. Çünkü Gökhan Töre'nin geçen haftaki kırmızı kartı haklıydı. Beşiktaş yönetimi, 'Gökhan Töre'nin arkasındayız' dedi. Gökhan'a karşı gereken tavrı alamadı. Gökhan Töre yapınca iyi, rakip yapınca isyan ediyorlar. Sen geçen hafta gereken tavrı alacaktın. Gökhan'a gereken cezayı vereceğiz diyecektin. O zaman bu hafta söylediğin daha samimi olurdu" dedi.

Orman'a "tarz" tepkisi

Uğur Meleke, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın maçtan sonra yaptığı "Artık tarz değiştireceğim" şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi. Meleke, "Fikret Orman sen maçtan önce zaten 'Bülent Yıldırım şaibelidir' diyerek tarzını belli ettin. Bu nasıl bir tarzdı? Bülent Yıldırım da bu ülkede bu kentte yaşıyor. Senin alışveriş yaptığın manavdan alışveriş yapıyor, insanlarla yüz yüze bakıyor. Bülent Yıldırım yanılmıyorsam Hazine denetçisi, yani üst düzey bir görevi var. Sen bu adamı zor durumda bıraktın. Bu nasıl bir tarzdı?" diye sordu.

"O başkana bu kaptan..."

Meleke, Emre Belözoğlu ile ilgili olarak ise sert konuştu: 

"Milli takımı kaptanı Emre Belözoğlu'na gelince... Milli takım kaptanı derken gülüyorum... Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe ve Milli Takım kaptanlığı yapmasına gülüyorum. Bunu Spor Bakanından tutun Teknik Direktöre kadar yetkililerin düşünmesi gerekir. Başkanı 'Ben hakem odasına inerim, adam tehdit ederim" diyen birinin bunları yapması normaldir. Tehditin, küfürün, şiddetin normalize edildiği hatta övgü dizildiği, gurur vesilesi yapıldığı bu ülkede, o başkana bu kaptan işte... Birbirlerine çok yakışıyorlar. Ben yakıştıramıyorum. Aziz Yıldırım da Fikret Orman da Galatasaray Başkanı da aynı. Galatasaray Başkanı daha iki hafta önce 'Cüneyt Çakır şaibelidir demedi mi?' .Bu ülkede el birliğiyle futbolu yok ettiler. Nasıl olsa hesap soran yok! Kendileri işadamları, başkanlıktan ayrılır kendi işlerinin başına dönerler. Kusura bakmayın da Aziz Yıldırım'ı, Fikret Orman'ı kim tanır? Kendilerine avantaj, şöhret, prestij sağlıyorlar. Herkes tanıyor. Başbakana, milletvekillerine daha yakın oluyorlar. Daha kolay iş alıyorlar. Türk futbolunun içine ettiler. Türk futbolunun ruhuna el fatiha... "

Bilic'e "erkek oyunu" tepkisi

Beşiktaş teknik direktörü Slvaen Bilic'in küfür olayı ile ilgili "Futbol erkek oyunudur, bu tür küfürler olur" şeklindeki yorumunu da eleştiren Meleke, Hırvat çalıştırıcının bu yorumuyla taraftarların küfür etmesini meşrulaştırdığını savundu. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz