Futbol

VİDEO | Trabzonspor'dan hakeme tepki

23 Eylül 2014 Salı 14:32 - Son Güncelleme 23 Eylül 2014 Salı 15:52

Üstünsalih: "Bu hakemlerin kendilerine çekidüzen vermeleri gerekiyor"

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda İstanbul Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, kulüp başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, maçın hakemlerinin yönetimine tepki gösterdi.

Üstünsalih, İstanbul Başakşehir karşısında hakem Halis Özkahya'nın kötü bir maç yönettiğini ileri sürerek, "Bu hakemlerin kendilerine çekidüzen vermeleri gerekiyor. Özellikle yan hakemlerin daha dikkatli, sorumlu davranması gerekiyor" dedi.

Teknik direktör Halilhodzic'in de tribüne gönderilmesinin doğru bir karar olmadığını söyleyen Üstünsalih, "Halilhodzic'e 4-5 metre uzaklıktaydım, orada tribüne atılmasını gerektirecek hiçbir şey yok ama yan hakem, orta hakem ile diyaloğa girdi. Daha sonra da hakem döndü attı. Bizim hakemlerden ricamız şu, herkese eşit mesafede olmaları lazım. Biz onlardan inisiyatif istemiyoruz, herkese adil, eşit davranıp herkesin hakkını herkese teslim etmelerini istiyoruz. Bize karşı bir tavır gösteriyorlar, bu tavrın nereye gittiği açıkça belli. Dolayısıyla bu tavırdan rahatsızız" ifadelerini kullandı.

"Yok hükmünde sayılmak zorumuza gidiyor" diyen Üstünsalih şöyle devam etti:

"Orada 18 takım arasında bir mücadele veriliyor, bunu yönetecek hakemler. Hakemlerin, maçları adil yönetmeleri lazım, beklentimiz bu yönde. Kesinlikle iyi olanları bir kenara koyuyoruz ama tarafsız olmalarını, adil şekilde karşılaşmaları yönetmelerini, hakem 6'lısının hepsinin sorumluklarının bilincinde olmalarını istiyoruz. Yan hakemin art niyetli olduğunu söylüyorum. Önümde olduğu için söylüyorum. Halis Özkahya, kötü bir maç yönetti. Bütün inisiyatifi rakipten yana kullandı. Özellikle yediğimiz golde Fatih'e yapılan faulü vermedi. Faulü vermediğiniz zaman sonuçlarının neler doğurduğunu hakem gördü. Bu yönde art niyetli olduğunu düşünüyorum. Hakemlerin art niyetli olmaması lazım."

Üstünsalih, Onur Recep Kıvrak'ın maç sonunda yaptığı açıklamalara ilişkin ise "Onur, maça konsantre oldu, futbolcu bu, işi konsantre olmak. Bu konsantrasyon peşpeşe bu tür eylemlerle bozulunca maç sonunda bir açıklama yaptı. Bir birikim sonucuydu" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz