Futbol

Volkan: "Baskı yok, ilk defa..."

20 Şubat 2014 Perşembe 16:49 - Son Güncelleme 20 Şubat 2014 Perşembe 17:15

"13-14 yıldır F.Bahçe'nin içindeyim.İlk defa bu kadar puan farkıyla ilerliyoruz"

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, ligde puan farkıyla lider olmalarının üzerlerinde baskı oluşturmadığını, sarı-lacivertli takımda olduğu dönemde ilk defa bu kadar puan farkla önde gittiklerini söyledi.

"Bizim üzerimizde baskı yok, gayet neşeliyiz"

Bağdat Caddesi'ndeki bir mağazayı ziyaret eden Volkan, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin son haftalara yaklaştıkça futbolcular üzerinde baskı olduğunu, bugün Galatasaray antrenmanında Melo ve Gökhan Zan'ın ciddi bir tartışma yaşadığını belirterek, "Bu, geride kalmanın baskısı mı? Futbolcu olarak nasıl değerlendirirsin?" şeklindeki sorusu üzerine tecrübeli kaleci şöyle konuştu:

"Karşı taraf için konuşmak istemiyorum. Kendi takımımla ilgili konuşmak istiyorum. Bizim üzerimizde baskı yok, gayet neşeliyiz. İki maçı kaybettik ama bu hiçbir şekilde bizi strese veya sıkıntıya sokmadı. 13-14 yıldır Fenerbahçe'nin içindeyim. İlk defa bu kadar puan farkıyla ilerliyoruz. Hep geriden geldiğimizi hatırlıyorum. O yüzden bu sezon önde olmamız bize ne rehavet veriyor ne de baskı yaratıyor. Biz tamamen hedefe odaklandık. Bizim bu seneyle de alakalı değil, geçmişten... Tarihleri söylemek istemiyorum, bu tarihleri konuşmaktan da sıkıldık. Bizim orada başlayan bir savaşımız var. O savaşımızı bu sene kupayla taçlandırmak istiyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Kimin kimle tartıştığı, kimin ne yaptığı, rakiplerimizin maçları bizi ilgilendirmiyor. Herhangi bir stresimiz de yok. Tamamen basının biraz abartması, büyütmesi. Biz içimizde mutluyuz, huzurluyuz. Bizim aramızda öyle büyük tartışmalar sorunlar da olmaz. Biz sadece takımın menfaati için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

"Taraftarımıza şampiyonluğu hediye etmek istiyoruz"

Volkan Demirel, üst üste aldıkları iki yenilgiden sonra Kasımpaşa galibiyetinin kendileri için çok iyi olduğunu belirterek, "Kasımpaşa'nın kalitesi ve değeri ortada. Bu hafta belki iyi oynamadık ama 3 puanla, yolumuza devam etme açısından iyi bir sonuç aldık" ifadelerini kullandı.

Ligde bundan sonra da puan kayıpları yaşanabileceğini kaydeden Volkan, "Önümüzde Elazığspor maçı var. Lig bir maraton. Puan kayıpları olacaktır. Ancak biz elimizden geldiği kadar az puan kaybedip, sezon sonunda taraftarlarımıza şampiyonluğu hediye etmek istiyoruz. Tabii ki iyi futbol oynayıp oynamamak veya futbolcuların performansları tartışılabilir. Tartışmak veya övmek futbolun içinde var. Bizim tek amacımız sonunda hedefe ulaşmak ve hep beraber kupa ile taçlandırmak" şeklinde konuştu.

"Rakibimiz ne yapmış, ne etmiş beni ilgilendirmez"

Volkan, Galatasaray ile Beşiktaş arasında bu hafta oynanacak derbi maçla ilgili soru üzerine de "Beni kimin kimle oynayacağı ilgilendirmiyor. Ben sadece kendi takımımın oynayacağı maçlara bakıyorum. Bizim rakibimiz bu hafta Elazığspor. Bu maçı kazandıktan sonra rakiplerimizin hangisi ne yapmış ne etmiş beni ilgilendirmez" diye konuştu.

Volkan Demirel, sezonun ikinci yarısında takımda yaşanan sakatlıklarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Lig bir maraton olduğu için sakatlıklar ve performans düşüklükleri olabilir. Ancak biz Fenerbahçe takımı olarak, kadromuzda bulunan en ufağından en büyüğüne kadar herkesin, forma verildiği taktirde elinden geleni yapacağını düşünüyoruz. Geçen hafta uzun zamandır oynamayan veya mevkileri değişik olan arkadaşlarımız vardı. Hepsi elinden gelen mücadeleyi gösterdiler. Takım arkadaşlarımın hepsi kendini hazır şekilde tutuyorlar. Görev verildiği taktirde ben de dahil elimizden geldiği kadar mücadele etmeye çalışıyoruz."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz