Futbol

Welliton hızlı başladı

27 Eylül 2016 Salı 14:08 - Son Güncelleme 27 Eylül 2016 Salı 11:13

Kayserispor'un yeni transferi Welliton, biri kupa 5'i de lig olmak üzere 6 maçta 5 gol attı.

Spor Toto Süper Lig'de sezona üst sıralar hedefiyle başlayan Kayserispor'da yeni transfer Welliton, 6 maçta 5 gol atarak göz doldurdu.

Geçen sezon 34 haftada 25 golle hücumda sıkıntı çeken ve küme düşmekten son anda kurtulan sarı-kırmızılı takıma gol umudu olarak Mersin İdmanyurdu'ndan transfer edilen 29 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, sezona çok iyi başlangıç yaparak, performansıyla taraftarların yüzünü güldürdü.

Teknik direktör Hakan Kutlu'nun vazgeçemediği ve ligdeki tüm maçlarda 90 dakika sahada tuttuğu oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Kayseri temsilcisinin tur atlamasını sağlayan galibiyet golünü attı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a gol attı

Tecrübeli futbolcu, geride kalan haftalarda Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 6 maçta 479 dakika sahada kaldı.

Sarı-kırmızılı takımın gol silahı, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Ligin ikinci haftasında deplasmanda 3-3 biten maçta Fenerbahçe'ye 2 gol atarak takımının 1 puan kazanmasında önemli rol oynayan Brezilyalı Welliton, sarı-kırmızılıların 3. haftada renktaşı Galatasaray'ı konuk ettiği maçta da rakip ağları havalandırarak takımının sahadan puanla ayrılmasını sağladı.

Deneyimli golcü ligde son olarak 5. haftada takımının Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek 8 haftalık galibiyet hasretine son verdiği maçta da 1 gol atma başarısı gösterdi.

Ligde 5 maçta 4 kez ağları sarsan Welliton, geçen sezon gol atma sıkıntısı çeken takımına umut verirken, gol krallığında da iddialı olduğunu gösterdi.

Welliton, Kayserispor'un Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Spor Toto 3. Lig takımı Orhangazispor ile oynadığı maçta da turu getiren golü kaydetti.

Deplasmanda yapılan ve Kayserispor'un kırmızı kartla 10 kişi kaldığı karşılaşmada 92. dakikada oyuna dahil olan Welliton, uzatma bölümünde turu getiren golü atma başarısı gösterdi.

Brezilyalı golcü, bu sezon ligin ilk 5 haftasındaki performansıyla üst sıraları hedefleyen takımının gelecek maçlardaki en büyük kozlarından biri haline gelirken, geçen sezonun ilk 5 haftasındaki 2 olan gol sayısını artırmış oldu.

Türkiye'deki 3. sezonuna başlayan Welliton, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor formasıyla çıktığı 62 resmi maçta 25 gol atma başarısı gösterdi.

Ortaköylüoğlu: "Welliton, gerçekten çok kaliteli bir futbolcu"

Kayserispor Kulübü Başkan Vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, Welliton'un geride kalan haftalarda sergilediği performansla kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Brezilyalı futbolcunun ligin kaliteli golcülerinden olduğuna dikkati çeken Ortaköylüoğlu, "Oyuncumuz sezona çok iyi başlangıç yaptı, inşallah böyle devam eder ve performansı artarak sürer. Welliton gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Geride kalan haftalarda iyi futbolunu attığı birbirinden güzel gollerle süsledi. Atacağı gollerle takıma katkı sağlamaya devam etmesini arzuluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz