Futbol

"Yabancı kısıtlaması zarar veriyor"

10 Ocak 2014 Cuma 14:15 - Son Güncelleme 10 Ocak 2014 Cuma 14:20

Roberto Mancini, Antalya'da seminerde konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Antalya'da düzenlenen Sporun Zirvesi Semineri'nde ilginç açıklamalarda bulundu.

Mancini'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Avrupa’da Türk futbolu iyi bilinmiyor ama buraya geldiğinizde ne kadar zor olduğunu anlıyorsunuz. İtalya’da İngiltere’de Fransa’da Türkiye Ligi maalesef izlenmiyor. Sahalar ve statlar konusunda Türk futbolu bence yeterli değil. Ama bu Türk futbolu için kötü bir nokta olarak değerlendirilmemeli. Türk futbolu gelişme gösteriyor."

"Türk futbolunun İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya seviyesinde olduğunu söyleyemem. Küçümsemek anlamında değil. Türk Teknik Direktörler ve futbolcular daha çok Avrupa’ya gitmeli."

"Her maçı kazanmak için çıkıyoruz ama bu her zaman mümkün olmuyor. Öncelikle üç kulvarda da şampiyon olmak istiyoruz ama çok iyi rakiplerimiz var."

"Galatasaray Avrupa’nın en iyi takımlarından biri. Buraya Türk futbolunun gelişimine katkı sağlamak için geldim. Yabancı kısıtlaması Türkiye’ye zarar veriyor. Eğer üst düzey oyuncuların gelişi serbest bırakılırsa gençlere de yarar sağlar. Bu ülke iyi bir ülke. Burada olmaktan mutluyum."
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz