Futbol

Yabancı sayısı 6+2 oluyor!

29 Nisan 2014 Salı 16:42 - Son Güncelleme 30 Nisan 2014 Çarşamba 01:43

Süper Lig kulüpleri, TFF'den yabancı sayısının yeniden düzenlemesini istedi.

Kulüpler Birliği ile Futbol Federasyonu yetkilileri İstanbul'da bir araya geldi ve yabancı futbolcu sayısını görüştü. Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, kulüpler olarak üç sezon boyunca 6+2 formulüyle yabancı futbolcu sayısı kuralının uygulanmasını istediklerini belirtti.

6+2 öne çıkıyor

Toplantı sonrası açıklama yapan Cavcav şöyle dedi:

"İyi bir müzakere oldu. Yetkililer de kulüplerine son durumu aktaracaklarını söylediler. Kulüpler olarak TFF'den 6+2'de 2014-15, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında uygulanmasını talep ettik. 15 kulüp bunda mutabık kaldık. 15 kulübümüz yönetim kurullarından bununl ilgili karar çıkacarak.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman 'İlhan abi bir sorun yok' demesine rağmen 5+0+3'te ısrar ediyor.

Akhisar Belediyesi, 'Tahkim'e gitmeyeceğiz.' şeklinde yazı göndermiş.

Fenerbahçe de 'Kulüpler Birliği'nin kararına uyacağız. Tahkim'e gitmeyeceğiz.' şeklinde yazı gönderdi.
Yıldırım Demirören'in Federasyon Başkanlığı'ndan ayrılması söz konusu değil. Böyle bir talebimiz yok."

İlhan Cavcav, yabancı sınırlamasının daha önce planlandığı gibi 5+0+3 şeklinde uygulanmasında ısrarlı olan Beşiktaş yöneticilerine şu sözlerle yüklendi:

"Beşiktaş çok güzel bir kulüp, Beşiktaş yabancı kuralını istemiyorsa o zaman Türkiye Ligi'nden çekilecek ayrı bir ligde 5 yabancıyla mı oynar ne yapar bilemiyorum. Deniz Atalay'ı çok yakından tanıyorum 5+0+3 diye düşünüyoruz dedi. Oyun bozanlık yapmayın dedim. Fikret Orman'a genel sekreterimi gönderdim 4 gün imza alamadı genel sekreterim bu yüzden tenkit etmiyorum ama saygı duyuyorum. Biz Kulüpler Birliği olarak birlik ve beraberlik içindeyiz bir karara 16-17 kulüp evet diyorsa 1 veya 2 kulübün reddetmesini kabul edemeyiz."

İlhan Cavcav Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu da kutlayarak şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutluyorum. Aziz Yıldırım'a da sağlık diliyorum. İnşallah hapse de girmez. Futbola hizmet etmiş bir adamdır. İnşallah devletimiz bir çare bulur."

Cavcav, TFF Yönetim Kurulu'ndan istifa eden Ufuk Özerten'in gerekçesini kendisinin de bilmediğini söylerken, TFF yönetiminin değişmesiyle ilgili bir çalışmaları ve isteklerinin de olmadığını sözlerine ekledi.

Demirören: "Kulüpler aralarında anlaşsın"

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Mühim olan kulüplerin menfaatidir. Kulüplerin kendi aralarında anlaşmalarını bekliyoruz. Kimlerin anlaşamadığını bilemiyorum. Sadece kararlarının göndersinler" şeklinde konuştu.

Hoşcan: "Beşiktaş'ın tutumunu muhalif olarak algılamıyoruz"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili Mesut Hoşcan da toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Kulüplerin çoğunlukla mutabakata vardıkları 6+2 yabancı uygulamasına Beşiktaş Kulübü'nün karşı çıkmasına değinen Hoşcan, şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ın tutumunu muhalif olarak algılamıyoruz. Kendi yönetimsel takdirleridir. Daha evvelki açıklamaya göre transfer politikalarını yönettiklerini ve sistemin daha önce bahsedildiği gibi yürümesini talep etmişlerdir. Ancak biz Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki başkanlar olarak, '0' (tribünde oturacak yabancı) noktasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Yani tribünde oturan yabancıyı gereksiz görüyoruz. Sahada 6 ve kulübede de 2 yabancı oyuncu olması konusunda mutabakata vardık. Genel düşünce 6+2 oldu. Değişik düşünceler de vardı ama genel bir birlik havasında olmamız için bu benimsendi. TFF'nin de 3 yıllık projeksiyonun ne olacağı konusunda bizden görüş isteği vardı. Kulüp başkanları ve yönetimleri olarak kararları alıp, imzalayıp, TFF'ye göndereceğiz. Futbolun paydaşları olarak bu düşüncelerimizin uygulanması için TFF'den haber bekliyor olacağız."

"E-bilette geri adım atma şansı yok"

Hoşcan, yürürlüğe giren e-bilet uygulamasına taraftarların tepkili olduğunun aktarılması üzerine, "Bu bir yasa. 6222 sayılı yasa çıkmış ve sporun güvenliği ile ilgili. E-bilet de TFF'nin işin güvenlik boyutu ile ticari boyutunu bir araya getirerek yaptığı bir uygulama. Çıkan yasaya göre artık bu saatten sonra kimsenin geri adım atma şansı yok" dedi.

Taraftarların fişlendiği eleştirisine katılmadığını aktaran Hoşcan, "Günümüzün iletişim dünyasında bu durumun her yerde geçerli olduğunu düşünürsek, E-bilet uygulamasından geri dönüş olmayacağına inanmak zorundayız. Tam sisteme geçildiğinde, ekonomik boyutunun da taraftarlara ve takımlara fayda sağlayacağı inancındayız. Bugün konuyu bir kez daha görüştük. Uygulama konusunda da futbolun birlikteliğini göz önüne alarak sonuna kadar gitmek zorundayız" görüşlerini paylaştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz