Futbol

Yabancılar Türkiye'ye, yerliler yurt dışına

24 Temmuz 2015 Cuma 11:17 - Son Güncelleme 24 Temmuz 2015 Cuma 11:28

Süper Lig ekiplerinin çoğunluğu yurt dışında çalışmayı tercih etti.

Türkiye, elverişli iklimi ve son yıllarda sayısı artan modern tesisleriyle yabancı futbol takımlarının yaz aylarında da kamp yapmak için tercihi olmaya başlarken, 2015-2016 sezonu öncesi Spor Toto Süper Lig ekiplerinin çoğunluğu yurt dışında çalışmayı seçti.

Yeni sezon hazırlıkları için Yunanistan, İran, Suudi Arabistan, Katar, Türkmenistan, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Romanya, Ermenistan ve Fas'ın üst düzey liglerinde mücadele eden 50'ye yakın takım sezon hazırlık çalışmalarını Türkiye'deki kamp merkezlerinde gerçekleştiriyor.

Özellikle Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Nevşehir, Kocaeli Kartepe, Erzurum Palandöken, Ankara Kızılcahamam ve Isparta Davraz'daki tesisler, çevre ve yakın ülkelerin üst düzey liglerinde mücadele eden çok sayıda takıma ev sahipliği yapıyor.

Süper Lig'de mücadele edecek 18 takımın 15'i ise yurt dışında kamp yapmayı seçti. Fenerbahçe, Antalyaspor ve Kayserispor dışındaki takımlar yurt dışı kampını tercih ederken, PTT 1. Lig, Spor Toto 2 ve 3. Lig'den de çok sayıda takım, başta Afyonkarahisar, Bolu, Kartepe, Erzurum ve Kızılcahamam'daki tesislerde çalıştı.

15 Süper Lig ekibi yurt dışına gitti

Spor Toto Süper Lig'in üç temsilcisi yurt içinde kalırken, 15 takım yurt dışını tercih etti.

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları için iki kampını da Avusturya'da, Beşiktaş ise kamplarının ilkini Almanya, ikincisini ise Avusturya'da yaptı. İlk kampını Hollanda'da gerçekleştiren Trabzonspor, ikinci kampını ise Almanya'da sürdürüyor.

Gaziantepspor, Eskişehirspor, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Akhisar Belediyespor kamplarının ikinci bölümünü Avusturya'da, Medicana Sivasspor, Gençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu ve Osmanlıspor da Hollanda'da gerçekleştiriyor.

Medipol Başakşehir tek kamp çalışmasını Hollanda'da yaparken, Bursaspor ise hazırlıklarının ikinci bölümüne Almanya'da devam ediyor.

En çok Avusturya tercih edildi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinin kamp çalışmaları için en çok tercih ettiği ülke Avusturya oldu.

Süper Lig'deki takımlardan 8'i kamp yapmak için Avusturya'ya giderken, 6 takım da yeni sezona hazırlanmak için Hollanda'da çalıştı. Ligden 3 takım da ise Almanya'da kampa girdi.

Beşiktaş, Almanya ve Avusturya, Trabzonspor da Hollanda ve Almanya'da kamp çalışması gerçekleştirdi.

Fenerbahçe, kendi tesislerinde çalıştı

Fenerbahçe, geçen sene olduğu gibi yine kamp çalışmalarını kulübün Düzce'deki tesislerinde yaptı.

Topuk YaylasıTesisleri'nde 30 Haziran-11 Temmuz tarihlerinde kamp yapan sarı-lacivertli takım ayrıca Afyonkarahisar'da düzenlenen, Antalyaspor ile Yunanistan'dan Olympiakos ve Fransa'dan Olympique Marsilya'nın katıldığı turnuvada mücadele etti.

Sarı-lacivertli takımın kendi tesislerini tercihi, kulübü önemli bir harcamadan da kurtardı.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor da kamp çalışmalarının bir bölümünü Davraz, bir bölümünü de Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi. Kayserispor ise yeni sezona kendi tesislerinde hazırlanıyor.

Avrupa devleri, gelir için uzak ülkeleri tercih etti

Avrupa futbolunun önde gelen takımları, katıldıkları turnuvalar, ürün satışları ve sponsorluklardan elde ettikler gelirler nedeniyle uzak ülkeleri tercih etti.

İspanyol ekiplerinden Real Madrid, yeni sezon hazırlıkları kapsamında düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda önce Avustralya'da Roma ve Manchester City, sonra da Çin'de Inter ve Milan gibi takımlarla karşılaşacak.

Kupanın ABD'deki bölümünde ise Barcelona, Manchester United, Chelsea, Porto, Paris Saint-Germain, Benfica ve Fiorentina gibi Avrupa'nın önde gelen takımları mücadele ediyor.

Alman ekiplerinden Bayern Münih de kamp çalışmalarını Çin'de gerçekleştiriyor.

Bayındır: "Türkiye'nin tercih edilmesi önemli bir kazanım"

Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, yabancı ülkelerden futbol takımlarının Türkiye'de kamp yapmasının önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Bayındır, Türkiye'deki iklim ve tesislerin takımların kamp yapmasına oldukça elverişli olduğunu belirterek, "Yabancı takımların kamp için Türkiye'yi tercih etmesi önemli bir kazanım. Türkiye, iklim çeşitliği ve modern tesisleriyle kamp yapan takımlara en iyi olanakları sunuyor. Antrenman ve diğer çalışmaların yapılması için her türlü tesis mevcut. Bu, hem yaz hem de kış dönemi için geçerli bir durum" diye konuştu.

Türk takımlarının yurt dışında kamp yapmasını da değerlendiren Bayındır, "Yurt dışında kamp yapan Türk takımları, herhalde orada yaptıkları özel maçlarla kamp giderlerini amorti ediyorlar. Bu durumun bütün takımlar için geçerli olup olmadığını bilmiyorum ama böyle bir tercihleri olabilir. Belki de gözlerden uzakta daha rahat bir şekilde çalışacaklarını düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz