Futbol

Yanal'dan Diego ve Caner yorumu

26 Temmuz 2014 Cumartesi 23:23 - Son Güncelleme 27 Temmuz 2014 Pazar 00:39

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, ilk hazırlık maçı sonrası açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Topuk Yaylası'ndaki kampı sorunsuz tamamladıklarını belirterek, "Geçen yıl kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hem 4. yıldıza, hem de hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmak adına başlangıç yaptık" dedi. Yanal, Diego'nun takıma uyumuyla ilgili de, "Biz uyumlu ve olumlu bir takımız. Diego'nun çok büyük problem yaşayacağını düşünmüyorum. O da problem yaşamayacak kadar deneyimli bir oyuncu" değerlendirmesinde bulundu.

Düzce 18 Temmuz Stadyumu'nda İran'ın Sepahan takımı ile oynadıkları hazırlık maçının ardından FB TV'ye açıklamalarda bulunan Yanal, 12 gün boyunca Topuk Yaylası'nda yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

Caner neden oynamadı?

Caner Erkin'in ufak bir sorunu olduğu için hazırlık maçında forma giymediğini anlatan tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

"Bizce oynayabilirdi ama onu riske etmedik. Çok verimli bir kamp geçirdik. Futbolcularımız tatilden hazır döndü. Bu bizi en çok mutlu eden kısımdı. Hiçbir sorun yaşamadan bitirdiğimiz kampın ardından bir hazırlık maçı yaptık. Oyuncularımızın katılımı üst düzeydeydi, kampa hazır geldiler. Geçen yıl kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hem 4. yıldıza, hem de hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmak adına başlangıç yaptık. Önümüzde oynayacağımız maçlar var."

"Türkiye'de bir ilk olacak"

Chelsea, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Soma'ya yardım için 45'er dakikalık maç yapacağını hatırlatan Yanal, "Bu organizasyon Türkiye'de bir ilk olacak. Hazırlık maçlarımız var ve ardından Galatasaray derbisiyle Süper Lig'e hazır hale geleceğiz. Daha yolun çok başındayız. Kuyt ve Emenike de bize katılacak. Takımımız kaldığı yerden performansına devam edecek" diye konuştu.

 "O problem yaşamayacak kadar deneyimli"

Yanal, Diego'nun takıma uyumuyla ilgili de, "Biz uyumlu ve olumlu bir takımız. Diego'nun çok büyük problem yaşayacağını düşünmüyorum. O da problem yaşamayacak kadar deneyimli bir oyuncu. Bence her şey yolunda gidiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Vücut olarak yorgunuz"

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım ise hazırlık maçında takım olarak istediklerini çok fazla sahaya yansıtamadıklarını dile geitrdi.

"Vücut olarak yorgunuz" diyen defans oyuncusu, şunları söyledi:

"Tabii bu yoğun ve ağır idmanların sonucu diyebiliriz. Önemli olan kazanmaktı. Onu da başardık. Oyun olarak belki iyi bir performans sergileyemedik ama daha çok erken. Önümüzde daha hazırlık maçları var. İlerideki hazırlık maçlarında daha iyi duruma gelmek istiyoruz. Uzun zamandır forma şansı bulamıyordum. Ameliyatımdan sonra da ilk maçımdı. Onun için çok istekliydim. Bunu da sahaya yansıttığımı düşünüyorum. İnşallah daha iyi olurum."

"İyi başlangıç"

Sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal da yaklaşık 12 gündür aralıksız çift antrenman yaptıklarına işaret ederek, "Sahada nefes alınabilecek bir ortam yoktu. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Herkes özveriyle mücadele etti. Çok ağır idmanları geride bıraktık. Bu yorgunluğa rağmen iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Sıcaktan etkilenince bazen istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ama kazandık, iyi başlangıçtı" ifadelerini kullandı.

Takımda görev alan genç oyunculara da değinen tecrübeli orta saha oyuncusu, "Gerçekten çok yetenekli kardeşlerimiz var. Fenerbahçe camiası adına şanslı bir durum. Çok iyi kardeşlerimiz alttan geliyor. İlerleyen yıllarda bu formayı en güzel şekilde taşıyacaklar" diye konuştu.

Diego'nun takıma çok faydalı olacağını belirten Topal, takım içinde adeta aile birlikteliğinin olduğunu sözlerine ekledi.

Fenerbahçe İstanbul'a döndü

Bu arada sarı-lacivertliler, karşılaşmanın ardından karayoluyla İstanbul'a hareket etti.

Sepahan maçının ardından taraftarlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Fenerbahçeli futbolcular, takım otobüsüne binmeden önce taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi, formalarını imzaladı.

Kafile, Düzce Fenerbahçeliler Derneğince bir restoranda verilen yemeğe katıldıktan sonra İstanbul'a gitti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz