Futbol

Yarsuvat: ''G.Saray kimleri yemedi ki''

10 Ekim 2014 Cuma 17:08 - Son Güncelleme 10 Ekim 2014 Cuma 17:17

''Teknik adam yeme mekanizması var. Bunun ortadan kaldırılması lazım''

Galatasaray Kulübü'nde 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adayı olan Duygun Yarsuvat, amacının 2015 yılı mayıs ayına kadar düzeni hazırlamak olduğunu söyledi.

Galatasaray TV'de katıldığı programda hedeflerini açıklayan Duygun Yarsuvat, başkan olması halinde ilk icraatının mali ve idari portföyü önüne koymanın yanı sıra, 210 günlük çalışma düzenini hazırlamak olduğunu kaydetti.

Tüzüğe göre seçimlerin mayıs ayının ikinci yarısında olması gerektiğini vurgulayan Yarsuvat, "Seçim üç senede bir yapılır, bunu çiğneyemeyiz" dedi. Yarsuvat, 210 günlük çalışma döneminde yapacakları konusunda ise şunları kaydetti:

"Sloganımız var; dördüncü yıldız. Dördüncü yıldızı vadediyorum. Bunu da canıgönülden istiyorum. 2015 senesi, Galatasaray'ın 110. kuruluş yılı olacak. Onunla taçlandırmamız gerekir. Bunu gerçekleştirmek için ne gerekirse yapacağız. Kısa süre içinde yönetim kurulunda çalışan arkadaşlar olur, anonim şirkette çalışan arkadaşlar olur, onlara kulübü bilme konusunda gerekli ortamı hazırlamak istiyoruz. Benim 3-4 yıl veya 15 yıl başkanlık yapma misyonum yok. Benim görevim, 2015 yılının mayıs ayında biter. Ondan sonra takdir genel kurul üyelerinindir. Herkese gerekli hazırlığı yapmalarını söylüyorum."

Mevcut başkan Ünal Aysal'ın yönetiminde çalışan bazı isimleri kendi listesine almasıyla ilgili soruyu da Yarsuvat, "Ben devamlılıktan yanayım. Hatta eski yönetimin devamlılığını sağlayacak bir üyenin de olmasını isterim" diye yanıtladı.

Aralarında Ali Dürüst'ün de bulunduğu bazı isimlerle yaptığı görüşmeler konusunda bilgi veren Duygun Yarsuvat, kendisinin bu isimlere teklif götürdüğünü ve onlardan yanıt beklediğini ifade etti.

Eski yöneticilerden Abdurrahim Albayrak'a yer vermesine de değinen Yarsuvat, "Abdurrahim Albayrak, Galatasaray sevgisiyle yatıyor, kalkıyor ve ağlıyor" dedi.

Yarsuvat, kulübün nakit açığı sorunun çözümüyle ilgili planları için ise "Ben kendimi bildim bileli bütçe açığı vardır. Bütün kulüplerin yardıma ihtiyacı vardır ama bu yardımın yöneticilerin cebinden çıkmaması icap eder. Akılcı bir yönetim anlayışıyla, elimizdeki imkanlarla para kazanmayı amaçlıyoruz. Mayıs ayına kadar bunu yapmaya çalışacağız. Bunu yaparsak kendimi başarılı hissedeceğim. Ben cimri bir adamımdır, hiçbir şeyimi satmam" diye konuştu.

Galatasaray Adası ile ilgili değerlendirmesinde ise Yarsuvat, "Adayı Galatasaraylılara iade edeceğim. Onların malıdır. İşletme istemiyorum. İşletilecekse, Galatasaraylılar bunu işletir. Kocaman Galatasaray Kulübü'nü işletiyor, küçücük bir adayı mı işletemiyor. Komik bir rakamla kiraya verilmiştir. Haksız bir şekilde süresi dolmadan 3 sene süresi uzatılmıştır. Bu ada Galatasaraylılarındı" ifadelerini kullandı.

Teknik kadro değişmeyecek

Başkan adayı Yarsuvat, göreve seçilmesi halinde futbol takımında mevcut teknik heyet ve oyuncu kadrosuyla devam edeceğini kaydetti.

"Ne teknik kadroda, ne futbolcu kadrosunda değişiklik öngörüyorum" diyen Duygun Yarsuvat, "İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü geldi, niye değiştireyim? Galatasaray kimleri yemedi ki. Biz Feldkamp'ı, Rijkaard'ı, Mancini'yi yedik. Türkleri saymıyorum. Lucescu'yu yedik. Teknik adam yeme mekanizması var. Bunun ortadan kaldırılması lazım. Prandelli ile görevim bitene kadar devam ederim. Benden sonrakiler anlaşırsa devam ederler" diye konuştu.

"Ocak ayında takımda değişiklik olacak mı?" sorusuna ise Yarsuvat, "Ocak ayında takıma faydalı bir transfer yapamazsınız. Galatasaray'ın parasını ıvır zıvır oyuncularla, yeni oyuncu alacağım diye sarf etmeyi düşünmüyorum" cevabını verdi.

TFF ile ilişkiler

Başkan seçilirse, Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişkilerin nasıl olacağı yönünde bir soruyu da Yarsuvat, "Dostane yaklaşmayı isterim. Ancak parmağını göze sokarcasına Galatasaray aleyhine kararlar almaya giderlerse, kulübüm için şahin olurum. Kimseyle kavgalı değilim ama Galatasaray'ı da hırpalatmam" diye yanıtladı.

Futbolda şike iddiaları ve 3 Temmuz süreciyle ilgili ise Yarsuvat, şu değerlendirmeyi yaptı:

"3 Temmuz, Türkiye futbol hayatına bomba gibi düşen bir olay. Her şeyi alt üst etmiştir. Her dengeyi değiştirmiştir. Böyle bir şeye ihtiyaç var mıydı, bilemiyorum. Ancak şunu biliyorum ki eğer bu olay var ise bu benim görevim değil. Mahkemeler halledecektir ama yapılmış ise de hüküm verilip cezalarının çektirilmesi icap eder. Listedeki bir arkadaşım için 'Beşiktaşlı. Bu kişi, yargılanan kişinin (Aziz Yıldırım) savunmasını üstlendi. Nasıl listene alırsın?' deniliyor. Mesleğime tecavüz var. İlkan Koyuncu'dan bahsediyorum. Bu arkadaşımız iyi bir Galatasaraylı ve iyi bir müdafi olarak işi alıyor. İftihar etmemiz lazım. Ben insanı seviyorum. Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı çok dostum var. Hepsiyle iyi ilişkiler içindeyim ancak bu ilişkiler Galatasaray'a kötülük yaptıkları anda sona erer."

Türkiye Basketbol Ligi'nde geçen sezon oynanan final serisinin son maçına yönetim kurulunun takımı çıkarmama kararına değinen Yarsuvat, "17 Haziran'da Galatasaray bir kere aşağılanmıştır. Bunun için mücadele etmek gerekirdi. Gerekli mücadeleyi yaptılar ama başarıya ulaşamadılar ve takımı çektiler. Takımı çekmek yerine alternatifler yaratmak icap ederdi. Bir gün kala bunlar olmaz. Çekmeden evvel spor kamuoyuna duyurmak lazım. Galatasaray'ı ezdirmem. Sonucu önceden biliyorsam, oraya dayak yemeye de göndermem. Gerekli önlemlerin alınması için çalışırım. Belki bunlar da yapıldı. Bütün bunlara rağmen herhangi bir netice alınmamışsa, aynı şeyi yaparım" diye konuştu.

Eski başkanlardan Faruk Süren'in açıklamalarının hatırlatılması üzerine Duygun Yarsuvat, "Galatasaray'da başkanlık yapmış bir insanın duygusunu törpülemiş olması lazım. İntikam hissiyle hareket etmemesi lazım. Galatasaray'da yavrularını çakallara veren bir aslan görmedim. Bazıları gitti Cumhuriyet savcılarına şikayette bulundu. İbra edilmemişse kabahat onların. Takımdan ve kitleden intikam almak olmaz. Geçmiş duygularınızı unutup, Galatasaray sevgisiyle hareket etmeniz lazım" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat, Türk Telekom Arena'nın üstünün kapanmasıyla ilgili de "Yapıldığı dönemde o dönemki başkana 'yapma, alma' dedim. O yönetimdeki iki kişi üstünü kapatma konusunda taahhütte bulundu. Galatasaray bu yüzden davalık. Üstünün kapanmasının zor olduğunu ve bunun da diğer borçlar gibi miras olduğunu söylemek isterim" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz