Futbol

‘Yaşanması gereken bir değişim yaşanıyor’

07 Mart 2019 Perşembe 14:54 - Son Güncelleme 07 Mart 2019 Perşembe 15:19

A Milli Takım ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş “Milli takım başka bir olgudur. Kendi ülkemin takımına hizmet için gidiyorum” ifadesini kullandı.

A Milli Takım ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş gündemdeki konularla açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında birçok eleştiri olduğunu belirten Güneş, Beşiktaş’a yaşanması gereken bir değişim yaşandığını ve bunun sancılı geçebileceğini söyledi. 

“Beşiktaş’a olan sevgim yüreğimde aynı sıcaklığıyla devam edecek. Milli takım başka bir olgudur. Kendi ülkemin takımına hizmet için gidiyorum” açıklamasını yapan Güneş “Değişim süreçleri sancılı olur. Başkanla bir kavgamız olamaz” diye konuştu. 

"Arda, Burak, Volkan gibi isimleri tekrar milli takıma çağıracak mısınız?" sorusuna "Gelişen şartlar içerisinde oyuncuların hem kendine, hem uyuma olumlu katkısından çok olumsuz katkısı olacaksa, olmayabilirler. Ben oraya gittiğimde de tek başıma karar vermeyeceğim" diye cevap veren Güneş, en büyük amacının takımı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na taşımak olduğunu söyledi. 

“Söylenenler hakkında hayal kırıklığı yaşamıyorum”

Güneş “Şu ana kadar hep açık olmaya çalıştım. Başardığımız her işi hep beraber yaptık. Başarısızlık varsa ise sorumluluk bendedir. Bugün söylenenler hakkında bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Ben buraya ayrılmak için gelmedim. Ama bazen ayrılmak kaçınılmaz hale geliyor. Takımdan ayrılmamı bekleyenler şimdi ‘Nereye gidiyor’ diye şaşırıyor. Sene başında milli takım için gelen teklifi kabul edebilirdim. Ayrılacağım son günde bile ilk günkü aşkla çalışacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Gelen eleştirilere tepki gösteren Güneş “Ben Fenerbahçe düşmanı değilim. Ersun Yanal ile görüştüm. Ali Koç ile de görüşeceğim. Kalbimin temizliğini size anlatamadığım için çok üzgünüm. Bu takım daha fazla başarılar elde edebilirdik. Sebebini de iyi biliyorum. Benim hayalim bundan sonra yeni bir düzen kurmak” ifadesini kullandı.

'İki takımı çalıştırmaya sıcak bakmam' sözünün altında ezileceğim'

“Ben Yıldırım Demirören ile görüştüğüm zaman gizli olmaz” diyen Güneş, milli takıma mart’ta gelmeye sıcak bakmıyordum. Bana yazı geldi, 2 maçlığına A Milli Takım'a gideceğim. Giderken de her zaman, daha önce söylediğim, 'İki takımı çalıştırmaya sıcak bakmam' sözünün altında ezileceğim. Beni en çok rahatsız eden konu bu. TFF'den bana yapılan bir görevlendirme var ancak bu görevlendirme sadece iki hafta, daha ötesi yok. Haziran'da diğer anlaşmayı yürürlüğe koyarlarsa koyarlar, koymazlarsa bakarız. Mart’taki iki milli maç için teknik kadroda değişiklik yapmayacağım” dedi.

Güneş “Sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı, ülke için benden bir görev bekliyor” dedi. “Beni değersizleştirerek ne yapmak istiyorlar? Veba mı var bende? 'Beşiktaş'ı sattı' diyorsun. Neyi sattım ben? 4 yılı bir inceleyin bakalım benden daha iyi Beşiktaşlı var mı?” açıklamasını yapan Güneş “Hayalim var. Ben kazanma hırsıyla yaşayan biriyim” diye konuştu.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz